Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Alt kan spøkes med

Southpark-skaperne angrer verken på Muhammed-tegninger eller Tom Cruise-harselas.

BERGEN (Dagbladet.no): Southpark er en av verdens mest populære animasjonsserier. I dag fortalte Trey Parker og Matt Stone, som lager serien, om hvordan de har jobbet. De fortalte at alt kan spøkes med, og at de ikke angrer på noen ting i løpet av serien nesten 10 år lange historie:

- Jeg angrer på hver eneste episode. Vi blir aldri fornøyde med det vi lager. Slik er det å være en kunstner. Det er derfor vi trenger deadline hele tiden. Hvis ikke hadde vi fortsatt jobbet med episode nummer 13. Bortsett fra det er det ingenting vi angrer på, sier Stone til Dagbladet.no.

- Ingenting i løpet av ti år?

- Ingenting, sier Parker.

Fikk ikke vise Muhammed

De omstridte Mohammedtegningene kom opp under samtalen tegneserieskaperne hadde foran publikum i Grieghallen i Bergen i dag. Da fortalte Stone og Parker at de for fire år siden lagde en episode hvor de tegnet Mohammed. I episoden var Muhammed på en leir for religiøse figurer, og han hadde superkrefter, og kunne gjøre seg om til en bever. Heller ikke det angrer de på i dag:

- Vi måtte gjøre Muhammed-tegningen, hvis ikke hadde vi angret på at vi ikke gjorde det, sier Parker.

Southpark-skaperne har nylig prøvd seg på å tegne Muhammed igjen, men da ble de stoppet av Comedy Centrals advokater, som sa at det ikke gikk. Derfor måtte episoden endres, slik at de sekundene Mohammed vises, er skjermen svart, med en tekst som forklarer at TV-selskapet ikke vil vise tegningene.

I NORGE: «South Park»-skaperne Matt Stone (t.h.) og Trey Parker holdt foredrag i Bergen i dag. Der kunne de blant annet fortelle at de tegnet Muhammed for fire år siden, men at de ble sensurert. Foto: ODDMUND LUNDE
I NORGE: «South Park»-skaperne Matt Stone (t.h.) og Trey Parker holdt foredrag i Bergen i dag. Der kunne de blant annet fortelle at de tegnet Muhammed for fire år siden, men at de ble sensurert. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer

- Advokatene hos TV-selskapet er de eneste som får sider fra manuset vårt. De sier ifra hvis det er noe vi vil gjøre, som vi kan bli saksøkt for. I så fall fjerner vi det. Noen ganger blir vi overrasket over hva som går og ikke går, sier kultanimatørene.

Hayes\' sønn ville overta

I dag viste skaperne to episoder som har blitt bannlyst fra tv-stasjonen Comedy Central. Den ene episoden er den hvor Tom Cruise og hele Scientolog-kirken får gjennomgå så det holder. I tillegg dukker R. Kelly, John Travolta og Nicole Kidman opp.

- Det var utrolig etter den episoden. Jeg husker folk satt på CNN og diskuterte hvorvidt vi ville bli saksøkt eller ikke, sier Parker.

- Men vi hadde vårt på det tørre. Alt i episoden var hørfint justert så vi ikke kunne bli saksøkt, sier Stone.

Isaac Hayes, som har stemmen til Chef i serien, er scientolog, og hadde liten sans for episoden. Han trakk seg derfor fra serien. Deretter lagde Stone og Parker en episode hvor Chef dør etter først å ha blitt hjernevasket til å bli pedofil.

- Sønnen til Isaac Hayes ringte faktisk og sa at han kunne ta over stemmen, sa Parker til et humrende publikum i Grieghallen.

TULLET MED CRUISE: «South Park»-episoden der Tom Cruise kom ut av skapet ble for drøy kost for Comedy Central. Episoden ble imidlertid vist i Bergen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling