Alt klart for den store spillfesten

... som nå er liten. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet.no):

DET SISTE tiåret har spillmessen E3 vært årets høydepunkt for de som er opptatt av dataspill.

Hver gang messen har vært avholdt i mai, har det veltet ut med spillnyheter og -annonseringer, og tilstrømmingen til messen har vært like stor som kostnadene den medførte for arrangørene og spillselskapene.

I FJOR GIKK imidlertid det som etter hvert hadde blitt et støyende sirkus brått opp i røyk, og spillere gned seg samlet i øyene og lurte på hva i huleste som hadde skjedd.

Vel, E3 ble rett og slett for stort, og de største spillselskapene – som hadde tatt hoveddelen av regninga – var lei av å bruke tid og store summer på noe de følte de ikke fikk noe igjen fra. 

OPP FRA ASKEN steg heldigvis en ny utgave av E3, bare i mye mindre skala. Fortsatt er de store spillselskapene med på moroa, og fortsatt vil de vise fram nye spill og annet snadder – men det er bare mange færre som får oppleve det.

Av de tilreisende, vel å merke. Selv om tilskuertallet har sunket fra 60.000 mer eller mindre bransjefolk til rundt 5000 spesielt inviterte journalister og medlemmer av bransjen, vil ikke leserne av spillnyheter merke reduksjonen. Tvert om.

Ved å flytte hoveddelen av møtene og intervjuene ut av den støyende messehallgiganten LA Convention Center, og inn i diverse hotellrom ved Santa Monica Beach og en relativt liten flyhangar med begrenset plass, får både utviklerne og journalistene bedre mulighet til å få gjort jobben sin.

HVA ER DET så vi kan vente oss fra årets E3-messe? Allerede er det temmelig sikkert at Sony vil annonsere en reduksjon av PS3-prisen på sin pressekonferanse onsdag morgen lokal tid, og muligens vil Microsoft fortelle noe om bevegelsesstyring på sin pressekonferanse kvelden før. Hva Nintendo har skjult i sitt erme får vi vite rett før Sony-konferansen.

Det mest spennende med de årlige konferansene til «de tre store» er imidlertid de store, uventede nyhetene som det er lov å håpe også kommer denne gang.

SÅ HAR DU selvfølgelig de mange spillene som vil vises fram – både kjente titler som for eksempel «Assassin’s Creed», «Halo 3», «Metal Gear Solid 4», «Rock Band» og «Super Mario Galaxy», men helt sikkert også splitter nye spill vi aldri har hørt om før.

Dagbladet.no er på plass på det aller meste i løpet av den nye E3-konferansen, og vil rapportere fortløpende om det som skjer. Følg med!

<B>NYTT PUBLIKUM:</B> Spillmessen heter fortsatt E3, men er innskrenket til kun å være åpen for et lite knippe journalister og bransjefolk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer