Alt klart for nazi-invasjon fra månen

Sci-fi-eposet «Iron Sky» får premiere i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er fire år siden vi først skrev om «Iron Sky», den finske crowdfundede science fiction-filmen om nazister som vender tilbake til jorda eller en eksiltilværelse på månen.

Filmen skulle egentlig stå ferdig i 2010, men som med så mye annet ble den ikke klar i tide.

I dag kunne imidlertid filmregissør Timo Vuorensola annonsere at filmen endelig er ferdigstilt, og at den (passende nok) vil få sin premiere under filmfestivalen i Berlin allerede den 11. februar.

Invasjon av jorda Premisset for filmen er akkurat sprøtt nok til at mange har fulgt utviklingen underveis.

Da nazistene forsto at krigen var tapt i 1945, hadde de samtidig kommet så langt i sitt hemmelige romprogram at de kunne flykte til månen. Her, på den mørke siden vendt vekk fra jorda, har de i tiårene som fulgte bygget opp en mektig hær som en dag er ment å vende tilbake til jorda for å fullføre krigen.

Nazistene får lenge være i fred på månen, inntil en amerikansk astronaut snubler over bosettingen. Han blir tatt til fange, blir forelsket i sin kvinnelige forhørsleder, og sammen bestemmer de seg for å stoppe den kommende nazi-invasjonen av jorda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.