Alt riktig, Lille Lord Fabian

Hvem skulle tro det kunne bli noe av ham?

GODGUTT: Boka om Fabian Stang har mange honnørord, men lite dybde, mener anmelderen. Her er hovedpersonen på filmpremiere. Foto: HÅKON EIKESDAL
GODGUTT: Boka om Fabian Stang har mange honnørord, men lite dybde, mener anmelderen. Her er hovedpersonen på filmpremiere. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Hvis du får to kroner, vil du leke med meg da?» spurte den ensomme lille rikmannsgutten Fabian en annen gutt i barndommen.

Nei, han var ikke alltid så lykkelig i sin romslige tilværelse.

Født inn i den absolutte overklasse — hans far var styrtrik godseier og drivkraft i innføringen av potetgull og kjøpevann i Norge, mens mor var den absolutte kjendis, Wenche Foss. Hvem skulle tro det kunne bli noe av ham. Men det er det blitt — en populær Oslo-ordfører. 

Tre store løft Fabian fikk i inneværende år tre store løft: Han sørget offentlig over sin mors død, han ble sentral i taklingen av ABB-traumet og han fikk et brakende gjenvalg som ordfører. Fra å ha vært en litt fjern og komisk skikkelse i utkanten av Høyre, var han blitt allemannseie.

Sånt blir det bok av.

Dessverre med lite dybde under tjukke lag med honnørord, enten fra forfatterne, hovedpersonen selv, eller venner og familie.

Alt er bra, vennligheten seirer, alle fortjener en sjanse, fordommer kan overvinnes.

Ingenting å være uenig i, ingen kontraster, ingen politikk — bortsett fra en svak antydning om høy tillit til handelsstanden: den sikrer oss billige varer. Og skole er viktig. Du verden. Men ikke ett kløyva ord om politiske brølere, sløsing og korrupsjon i forvaltningen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer