Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Alt som kommer ut av kjeften på det gummitrynet irriterer meg noe jævlig

Dramatikk i «Parasite Motel».

(Dagbladet): - Det har vært en del kritikk fra åndseliten og intellegensiaen i Norge som går på at realitydeltakere er så dumme. Vi har tatt dem på ordet og latt dem selv være med.

Slik forklarer «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer meningen med realityserien «Parasite Motel».

«Paradise»-parodi Standup-komiker Shabana Rehman, professor Per Fugelli, Dagbladet-anmelder Inger Merete Hobbelstad, politisk redaktør i VG Elisabeth Skarsbø Moen, skribent Eivind Trædal, Hans Olav Lahlum, tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Iselin Michelsen og NRK-profil Hans Olav Brenner har alle takket ja til å delta i NRK-realityserien, som har påfallende mange fellestrekk med den mer etablerte realityserien «Paradise Hotel».

Første episode av den elleville parodiserien ble vist forrige onsdag.

I kveld vises andre episode «Parasite Motel» i tråd med «Trygdekontoret» på NRK, men allerede nå viser Dagbladet episoden i sin helhet.

Fra handicap til ondskap I første episode av «Paradise»-parodiserien, var det duket for «handicap-uke».

Deltakerne skulle da leve som handicappede mennesker i 24 timer, for så å skrive en kronikk om velferdsstaten, noe som inviterte til både fest og debatt.

Heller ikke episode nummer to er uten utfordringer for de åtte «Parasite»-deltakerne.

I kveldens episode får de i oppdrag å spikke et symbol på ondskap, uten at det går helt udramatisk for seg.

IRRITERT PÅ LAHLUM: I episode to av «Parasite Motel» uttrykker Hans Olav Brenner sin irritasjon over navnebror Hans Olav Lahlums meninger. Foto: Skjermdump
IRRITERT PÅ LAHLUM: I episode to av «Parasite Motel» uttrykker Hans Olav Brenner sin irritasjon over navnebror Hans Olav Lahlums meninger. Foto: Skjermdump Vis mer

- Det er helt klart at det foregår en voksen rivalisering mellom de mannlige deltakerne i programmet, sier Hans Olav Lahlum til Dagbladet.

Penis og røykelov Mens Shabana Rehman Gaarder mener at essensen av ondskap er mannens kåthet, og derfor spikker en erigert penis, bestemmer professor Per Fugelli seg for å spikke røykeloven.

Fugelli finner fort nok ut at det å spikke røykeloven var noe vanskeligere enn først antatt og bestemmer seg derfor for å ty til mer drastiske metoder i håp om å vinne konkurransen - noe som går utover Lahlums trefigur.

En debatt om ondskap utløser også en viss irratsjon hos Hans Olav Brenner:

- Alt som kommer ut av kjeften på det der gummitrynet Lahlum irriterer meg noe så jævlig.

- For hans regning At konkurrenten slenger med leppa, bryr imidlertid ikke Lahlum seg om.

- Det får stå for hans regning. Som programleder for et bokprogram er han mer frittalende enn jeg som forfatter er, og jeg har ikke tenkt å synke ned på hans nivå, ler Lahlum.

Lahlum har ikke lyst til å si hvem han utpeker som sine argeste konkurrenter, eller hvem han tror går seirende ut av motellet til slutt.

ESSENSEN AV ONDSKAP: Deltakerne får i oppgave å spikke et symbol på ondskap. Shabana Rehman valgte derfor å spikke en erigert penis. Foto: Skjermdump
ESSENSEN AV ONDSKAP: Deltakerne får i oppgave å spikke et symbol på ondskap. Shabana Rehman valgte derfor å spikke en erigert penis. Foto: Skjermdump Vis mer

- Men det blir flere intriger og komplikasjoner framover, det er sikkert og visst.

• Se den andre episoden av «Parasite Motel» øverst i saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media