Øyafestivalen 2021

- Alt tyder på at Øya avlyses

Festivalsjefen med dyster internmelding til medarbeidere.

ØYAFESTIVALEN 2018: Bandet Arcade Fire foran en fullsatt Amfiscene. Øya 2020 ble avlyst og det spøker også for årets utgave, ifølge internkorrespondanse, signert festivalsjefen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ØYAFESTIVALEN 2018: Bandet Arcade Fire foran en fullsatt Amfiscene. Øya 2020 ble avlyst og det spøker også for årets utgave, ifølge internkorrespondanse, signert festivalsjefen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Selv om alt tyder på at det går mot en avlysning av Øyafestivalen, så håper vi å kunne arrangere et annet type arrangement i sommer, i en mindre størrelse. Dette avhenger likevel fullstendig av kulturministerens festivalavklaring og de økonomiske rammebetingelsene, skriver daglig leder i Øyafestivalen, Tonje Kaada, i en intern e-post.

I informasjonsskrivet, som Dagbladet har sett, framgår det at håpet om å gjennomføre en fullverdig Øyafestival i august anses som så godt som ute. Mailen er sendt til festivalmedarbeiderne onsdag formiddag.

- Fryktelig tungt

SOMMERBILDER: Mange lengter etter en skikkelig sommerfestival. Her fra Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB
SOMMERBILDER: Mange lengter etter en skikkelig sommerfestival. Her fra Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Selv om Norges festivalsommer hviler på en knivsegg, drømmer svært mange nordmenn om musikkfylte dager i Tøyenparken. Dagsavisen meldte i januar at over 70 prosent av ukespassene er solgt. Festivalen selger fortsatt ukespass til over 3000 kroner hos Ticketmaster.

- Det er fryktelig tungt å by på dårlig nytt for andre år på rad. Men forsinkelsene og usikkerheten gjør at vi nå regner det som svært lite sannsynlig at vi kan planlegge og gjennomføre noe som likner på en normal utgave av Øyafestivalen, skriver Kaada.

Den helt endelige avgjørelsen tas imidlertid ikke før kulturminister Abid Q. Raja (V) og regjeringen presenterer rammene for sommerens store utendørsarrangementer, informerer festivalsjefen i e-posten.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Intern melding

Dagbladet har kontaktet Kaada for kommentarer til det som står i informasjonsmailen.

- Dette er en intern melding som setter ord på at det er utfordrende å vente så lenge på en avklaring fra myndighetene på økonomiske betingelser og rammebetingelser. Ikke bare for oss i festivalen, men for de mange frilanserne som er tilknyttet Øya. Vi har lovet dem en oppdatering, og har forståelse for at folk vil legge andre planer, sier Kaada til Dagbladet.

- Ikke avlyst

Det er ventet at regjeringen går ut med ny info om store utendørsarrangementer i midten av mai, men da kan det altså allerede være for seint for Øya.

Overfor Dagbladet presiserer festivalsjef Kaada at Øya ikke er avlyst.

- Vi avlyser ikke før myndighetene avklarer hva som er aktuelt for sommerens store utendørsarrangementer, sier Kaada, og fortsetter:

- Vi håper på å arrangere noe uansett hva slags nyheter som kommer, men sjansen minsker for en fullskala festival. Billetter vil være i salg fram til vi får en avklaring og tar en endelig avgjørelse.

- Se etter andre jobber

FESTIVALGIG: Det er liten tvil om at bergenseren Lars Vaular har publikum i sin hule hånd når du ser disse opptakene fra Øyafestivalen 2015. Video: Oslo Sessions Vis mer

Selv om avgjørelsen om å avlyse ikke er offisielt tatt, ber festivalsjefen sine Øya-medarbeidere, som har andre og mer sikre jobbmuligheter i august, til å finne seg arbeid andre steder, står det i informasjonsskrivet.

- Det vil ikke være oppgaver til alle godtfolk, om noen i det hele tatt, i sommer. Har dere andre planer eller tilbud om andre jobber som er sikrere, vil jeg oppfordre dere til å takke ja til disse, skriver Kaada.

Øyafestivalen ser nå framover mot 2022. De har allerede startet bookingen for neste år, og planlegger tidenes festivalcomeback, står det i intern-e-posten. Festivalen opplyser på sine hjemmesider om at de har refusjonsgaranti på solgte billetter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer