Helgekommentaren: Cathrine Sandnes

Alt vi ikke vet (eller kan så mye om)

Mitt eneste innspill i debatten som pågår nå, er å gi hund på blå resept til de ensomme. Utover det har jeg gitt opp forsøket på å bli fagekspert på Covid-19.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kan like gjerne bryte sammen og tilstå, først som sist. Jeg var definitivt ikke blant dem som var raskest ute med å forstå alvoret av coronaviruset. Da de første plakatene og dunkene med antibac dukket opp på mitt lokale treningssenter, sånn rundt 10. mars, tenkte jeg «kosmetiske tiltak» og svettet videre. Første gang jeg møtte folk som ikke ville håndhilse, syns jeg de var rare. Allerede en uke senere hadde vi som deler husstand avlyst en konfirmasjon, feiret to bursdager uten gjester, kansellert tre idrettsreiser og begynt å endre det som en gang var en hageflekk til utendørs treningsrom.

I tillegg hadde jeg lest et uendelig antall artikler om viruset. En liten stund, etter intense studier av smittsomhet, dødelighet, erfaringer fra ulike land og med liknende virus, følte jeg meg ovenpå og godt informert. Hadde jeg hatt for vane å belære folk på Facebook, ser jeg ikke bort fra at jeg kunne ha kommet til å mene både det ene og det andre om karantenebestemmelser, hytteturer, hjemmekontor og stengte skoler. Nå, etter å ha begynt å venne meg til dette nye livet, har jeg funnet ut at jeg gjør best i å lese bøker om helt andre ting, i stedet for å tro at jeg vil være tidlig ute med å forstå noe nytt om hvordan viruset oppfører seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer