Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

13 gode grunner

Alt vi vet om sesong 2 av «13 gode grunner»

Neste sesong av den omstridte serien er rett rundt hjørnet.

TRAILER: 18. mai kommer den mye omtalte Netflix-serien «13 gode grunner» tilbake på tv-skjermen. Tidligere har serien blant annet fått kritikk for å glorifisere selvmord blant unge seere. Vis mer

Allerede 18. mai kommer den mye omtalte Netflix-serien «13 gode grunner» tilbake på tv-skjermen.

I forrige sesong fulgte vi historien til Hannah Baker, som etter et selvmord hadde overlatt en rekke med kasetter til utvalgte klassekamerater, som deretter kunne høre alle grunnene til at hun til slutt valgte å ta sitt eget liv.

Serien har fått kraftig kritikk for å glorifisere selvmord for en yngre seergruppe.

Mye tyder på at Netflix har tatt denne kritikken på alvor, og de har i forkant av andre sesong sluppet en informasjonsvideo om «13 gode grunner», og også opprettet et eget nettsted for å hjelpe både seere og foreldrene deres.

Nytt synspunkt

Det tok ikke lang tid etter at serien hadde tatt slutt før Netflix annonserte at de ville komme med en ny sesong, og røpet samtidig at vi da ville se historien fra et annet synspunkt. Siden den gang har det kommet mer informasjon, og vi har samlet det vi vet om den nye sesongen så langt.

Visepresidenten av Netflix Original Series, Brian Wright, har uttalt seg om den nye handlingen til magasinet Elle.

- Den andre sesongen av serien fortsetter å utforske historien til de ulike karakterene. Den fortsetter dialogen, og utforsker flere av disse veldig vanskelige temaene, men på en måte som er innpakket i underholdning og med en tydelig historie, sier han, før han legger til:

- Det føltes urettferdig mot karakterene å la de bli igjen der hvor vi etterlot de i første sesong.

I følge han og seriens talsperson, Brian Yorkey, kommer karakteren Jessica til å være en sentral del av neste sesong. Vi kommer til å se hvordan hun takler selvmordet til venninnen Hannah, og hvordan det er å gå fra å være et offer for seksuelt overgrep, til å bli en overlevende av seksuelt overgrep.

Får se mer av Hannah

- Hannah sin historie er ikke ferdig. Hun er en viktig del av det neste kapittelet i historien, og hun står fremdeles sentralt i handlingen, sier Yorkey til The Hollywood Reporter.

Yorkey pekte også på det faktum at serien er kjent for å veve sammen fortiden med nåtiden, og at det derfor er sannsynlig at vi får flere tilbakeblikk til Hannahs historie gjennom sesongen.

- Jeg tror vi vil se flere møter mellom Hannah og andre personer vi ikke har sett før, sier Dylan Minnette, som spiller rollen som Clay.

Han mener også at Hannah hadde et stort liv, og at det fremdeles er mye vi kan lære om henne underveis.

- Det å lære mer om henne er viktig for utviklingen av historien, sier han.

Ikke et nytt selvmord

Vi vet at den neste sesongen ikke kommer til å vise et nytt selvmord. Produsenten av serien, Amy Powell, sa i et intervju med Hollywood Reporter at de ikke kom til å fortelle om det samme temaet.

- Vi kommer ikke til å vise et nytt selvmord, men vi kommer til å fortelle om et tema som er like kontroversielt og provoserende, sier hun.

Det har kommet flere teorier om hvilket tema som kommer til å stå i sentrum for den neste sesongen. De fire mest populære er skoleskyting, ettervirkningene av Alex sitt selvmordsforsøk i slutten av forrige sesong, rettsaken, og Bryce sin voldtektsanmeldelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

NY SESONG: I 2018 slipper Netflix sesong to av «13 Reasons Why». Denne videoen skal gjøre seerne i bedre stand til å snakke om temaene som tas opp i serien. Video: Netflix Vis mer

Skal vi tro Kate Walsh, som spiller rollen som Hannahs mor i serien, kan det se ut til at vi får litt av alt.

- Du ser oss følge sporene til Bryce Walker. Denne sesongen kommer til å handle om seksuelt overgrep, om sannhet, ansvar, og om ettervirkningene av Hannahs død. Sesongen kommer til å lete etter ansvar. Den er veldig intens, og avhengighetsskapende, sier hun til E! News.

Nytt soundtrack

Foreløpig har Netflix bekreftet at vi kommer til å få se Hannahs historie fra flere sider, at Jessicas historie kommer til å fortsette, at det kommer til å være en annen fortellerstemme enn Hannahs.

Det er også slutt på kassetter, serien vil utforske de farlige sidene ved den stereotypiske maskuliniteten, og Bryce vil få det de fortjener.

I begynnelsen av mai slapp Selena Gomez nyheten om at hun hadde spilt inn et nytt soundtrack til serien via bildedelingstjenesten Instagram.

Sammen med bildet delte hun teksten «#BackToYou. Ute 10 mai, og en del av @13reasonswhy sesong 2 sitt soundtrack. Jeg gleder meg sånn til dere kan høre det.»

Alle episodene i andre sesong vil være tilgjengelig på Netflix 18. mai.

Netflix har også sluppet en rekke bilder fra serien. Se et utvalg nedenfor.

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer
Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer
Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer
Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer
Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media