Alternativ stemningsmusikk

Introspektiv, abstrakt og lunefull - Hiorthøy fungerer like godt på plate som på bokomslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så det er sagt: Dette er så fjernt fra trendy cafémusikk du kan komme.Introspektiv, abstrakt og lunefull - Hiorthøy fungerer like godt på plate som på bokomslag. Så det er sagt: Dette er så fjernt fra trendy cafémusikk du kan komme. «Hei», som er gitt ut på Norges ledende lo-fi-selskap, er krevende elektronisk musikk du nyter best på egen hånd. Musikk som gir deg noe først etter du har jobbet med plata.

Kjenner du til Hiorthøys kunst, er det lett å trekke paralleller til musikken hans. Cut-up, samples, abstrakte lydmalerier, elektronisk roterom-musikk, det er veldig hiorthøysk alt sammen, og det passer - i motsetning til kunsten hans - neppe for de større massene. «Hei» er elektronisk minimalisme i samme gate som Warp, verdens ledende elektroniske plateselskap som også inspirerte det siste albumet til angstrytterne Radiohead. Det er alternativ stemningsmusikk, det er - hei! - kunstmusikk, og det er årets alternative julegodbit for den som tør å være litt vågal. Dog, spar oss for sånne naivminimalistiske titler. De tilhørte nittitallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer