DEBATT

Debatt: Spillmonopolet

Alternative fakta fra Trettebergstuen

Om stortingspolitikerne velger å beskytte et ikke-fungerende spillemonopol på bekostning av norske problemspillere, er det tragisk.

SAKSORDFØRER: - I Dagbladet 25. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden, skriver spillinvestor Morten Klein. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SAKSORDFØRER: - I Dagbladet 25. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden, skriver spillinvestor Morten Klein. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 24. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden.

Å fornekte EØS-avtalen framstår i beste fall som naivt. Faktum er at internasjonale spillselskaper driver fullstendig lovlig, så lenge de har en gyldig lisens i et EU-land. Norske spillere er også i sin fulle rett til å benytte seg av spillene disse selskapene leverer, til tross for skremselspropagandaen fra stortingspolitikere som Trettebergstuen.

Hvis hun er opptatt av å beskytte mennesker med spilleproblemer, hvorfor retter hun ikke søkelyset mot Norsk Tipping? I rapporten «Omfang av penge- og dataspillproblemer i Norge 2015», utarbeidet av Universitetet i Bergen, på oppdrag fra Lotteritilsynet, framkommer det at det er Norsk Tipping-spillene Belago og Bingoria som har høyest andel spillere med spilleproblemer eller såkalte moderate risikospillere, ikke utenlandske spill. Tre av fire Belago-spillere er problemspillere eller har potensial for å bli det. Hvordan kan dette kalles ansvarlig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer