Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Spillmonopolet

Alternative fakta fra Trettebergstuen

Om stortingspolitikerne velger å beskytte et ikke-fungerende spillemonopol på bekostning av norske problemspillere, er det tragisk.

SAKSORDFØRER: - I Dagbladet 25. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden, skriver spillinvestor Morten Klein. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SAKSORDFØRER: - I Dagbladet 25. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden, skriver spillinvestor Morten Klein. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

I Dagbladet 24. januar stempler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen alle internasjonale spillselskaper som ulovlige. Det blir ikke mer sant av at hun til stadighet gjentar denne feilaktige påstanden.

SPILLINVESTOR: Morten Klein. Foto: Cherry AB
SPILLINVESTOR: Morten Klein. Foto: Cherry AB Vis mer

Å fornekte EØS-avtalen framstår i beste fall som naivt. Faktum er at internasjonale spillselskaper driver fullstendig lovlig, så lenge de har en gyldig lisens i et EU-land. Norske spillere er også i sin fulle rett til å benytte seg av spillene disse selskapene leverer, til tross for skremselspropagandaen fra stortingspolitikere som Trettebergstuen.

Hvis hun er opptatt av å beskytte mennesker med spilleproblemer, hvorfor retter hun ikke søkelyset mot Norsk Tipping? I rapporten «Omfang av penge- og dataspillproblemer i Norge 2015», utarbeidet av Universitetet i Bergen, på oppdrag fra Lotteritilsynet, framkommer det at det er Norsk Tipping-spillene Belago og Bingoria som har høyest andel spillere med spilleproblemer eller såkalte moderate risikospillere, ikke utenlandske spill. Tre av fire Belago-spillere er problemspillere eller har potensial for å bli det. Hvordan kan dette kalles ansvarlig?

Regjeringens stortingsmelding «Alt å vinne – ein ansvarleg og aktiv pengespelpolitikk» skal debatteres i Stortinget denne våren. Trettebergstuen er saksordfører. Enten kjenner ikke saksordføreren til konsekvensen av EØS-avtalen og det lovverket Stortinget har vedtatt, eller så velger hun å se bort fra sannheten og benytte alternative fakta. Begge deler er alvorlige når hun samtidig skal lede Stortingets arbeid for å sikre en ansvarlig spillpolitikk. Om stortingspolitikerne nok en gang velger å beskytte et ikke-fungerende spillemonopol på bekostning av norske problemspillere, er det tragisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling