Alternativer til plastposer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MILJØ: Debatten om plastposer viser at norske forbrukere har et stort miljøengasjement, og det er bra. I et debattinnlegg i Dagbladet 28. mars spør Marcela Montserrat Fonseca Bustos hva jeg og mitt departement vil gjøre for å begrense bruken av plastposer. Svaret er at vi utreder hvilke miljøvennlige alternativer som finnes.

Hvert år bruker vi bortimot en milliard bæreposer i Norge. Det er mer enn 200 poser per person. De fleste posene har en kort brukstid. Vi bruker den til å bære varene hjem fra butikken. Deretter blir en del av posene brukt som søppelposer. Resten har en tendens til å hope seg opp i skuffer og skap, og blir etter hvert til søppel. Når jeg vil vurdere å forby plastposer, er det fordi plastposen i stor grad er en engangsartikkel som representerer en unødvendig bruk- og kast-mentalitet. Og den forsøpler miljøet.

Flere har ment at et forbud mot plastposer ikke vil ha noen effekt for miljøet fordi papirposer og nedbrytbare bioposer kan ha like store negative miljøkonsekvenser. Dette er et viktig poeng. Derfor har vi begynt å kartlegge miljøkonsekvensene ved ulike alternativer, slik som tradisjonelle plastposer, papirposer, poser av biologiske materialer og tøynett. Når vi har sett nærmere på miljøkonsekvensene, kan vi vurdere om det er riktig å forby eller legge en avgift på noen typer poser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer