Altfor bløt antihelt

Det er pent å se på, men fjernt fra originalen og uten særlig intelligens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Joda, det er superteit, pompøst og dessverre langt fra originalen, men til tider liker jeg det jeg ser.«Aeon Flux» er basert på korte filmsnutter som ble vist på MTVs «Liquid Television» i 1990. Serien var eminent tegnet av Peter Chung, og handlet om Aeon Flux, en latekskledd morder med lange bein og kjølige øyne, som drepte soldater i hundretalls.

For snill

Aeon snakket aldri, men døde i hver episode. Kortfilmene ble superpopulære, og i 1995 fikk Aeon sin egen serie på MTV. Serien fulgte i samme spor som kortfilmene, og var preget av syrefantasier, promiskuitet, brutalitet og dyp filosofi. Den var rett og slett utrolig, unnskyld språket, pervers og kul. Aeon Flux var anarkisten som spiste råtne egg, snakket med få ord og drepte over en lav sko. I tillegg hatet og elsket hun sin hovedfiende, masochisten Trevor Goodchild.Ti år etter serien ble lagd, kommer filmatiseringen. I rollen som Flux finner vi den afrikanske skjønnheten Charlize Theron. Joda, hun er pen å se på i lateks, og hun har det samme kroppsspråket som Flux - hun beveger seg som en edderkopp. Men er hun ond nok? Bærer hun på en evigvarende sorg og kulde som vår Aeon? Nei, dessverre. Så er heller ikke filmen «Aeon Flux» noen ren adapsjon av serien, det er den alt for snill til. I tillegg har Kusama gått bort fra anarkisme og filosofi-tematikken, og isteden gjort filmen til lettfattelig scifi-action. Handlingen går som følger: Året er 2415 og byen Bregna er det eneste som er igjen av menneskeheten. Byen er såperen og perfekt, men under den skinnende overflaten lurer onde krefter. Snikmorderen og soldaten Aeon Flux får i oppdrag av sin arbeidsgiver, opprørshæren The Monicans, å drepe byens leder og diktator, Trevor Goodchild. Det viser seg snart mer innviklet enn Aeon først trodde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer