IKKE LESEVENNLIG: Nathalie Normann og Anan Singhs nye lettlestgrøsser er så kryptisk at den ikke er lesevennlig.
IKKE LESEVENNLIG: Nathalie Normann og Anan Singhs nye lettlestgrøsser er så kryptisk at den ikke er lesevennlig.Vis mer

Altfor kryptisk grøsser

Lettlest, men ikke lesevennlig.

ANMELDELSE: Den har en i overkant kryptisk-creepy åpning, grøsserboka til skriveparet Anan Singh og Nathalie Norman:

Amanda springer for harde livet.

Hun er forfulgt av noen slemme jenter. Hun havner i en park, og ser en skummel statue der en kvinneskikkelse omfavnes av et monster.

Hun griper om amuletten hun har rundt halsen, og ber innstendig om at forfølgerne må bort. De slemme jentene nærmer seg, men bråstanser og løper vettskremt av sted. Amanda er lettet, inntil hun hører noen mystiske lyder bak seg. Hun løper hjem, og bolter døra for dette skumle som er ute etter henne.  

Favnet mye
Forfatterne har villet favne mye i denne boka, som handler om en indisk jente som ikke finner seg til rette i kalde Norge.

Amanda har bodd tre måneder hos sin mormor i Norge, etter at foreldrene er meldt savnet — antatt døde. Hun blir mobbet, og tar hevn. Også over psykologen som tror hun innbiller seg ting, når hun martres av angst for det usynlige vesenet som forfølger henne.  

Ikke lesevennlig
«Parken» er gitt ut i lettlest-serien «Den svarte hesten», som skal være tilpasset femte- og syvendeklassinger som liker skumle historier. Den promoteres som lettlest og lesevennlig. Lettlest er den, men lesevennlig er den ikke.

Forfatterparet har vært så opptatt av å få til en grøssende mystisk bok at storyen ikke henger på greip før mot slutten.

Altfor kryptisk grøsser

Alt blir vagt og kryptisk og mystisk, og det som skal være en appetittvekkende åpning, blir kun en turn off.   

Alder: 10+