KOMMENTARER

Altfor mye, selv for Trump

Den avslørende biografien til Donald Trumps niese har den talende tittelen: «Altfor mye og aldri nok». Forrige uke ble det imidlertid altfor mye, og mer enn nok, for USAs president, skriver Morten Strand.

ENDELIG: Donald Trump, med munnbind, for første gang offentlig. Nå er det offisielt, med president-emblemet på. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
ENDELIG: Donald Trump, med munnbind, for første gang offentlig. Nå er det offisielt, med president-emblemet på. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det baller på seg. Kan man si. Hvis man vil prøve å være hyggelig. Men i virkeligheten så står USAs 45. president nå med beina plantet i ei myr av problemer. Uten at noen ser ut til å kunne - eller ville - dra ham opp. Mens Donald Trumps eget bidrag bare er mer kaving. Det er armer og bein - i kjent og karakteristisk stil - som gjør at han bare ser ut til å synke enda dypere ned i myra han står fast i.

Avslørende biografier, katastrofale corona-tall, nedslående meningsmålinger, høyesterett som krever innsyn i skatteforhold, en økonomi preget av konkurser og fortsatt rekordhøy arbeidsledighet, forakt for rettssystemet for å redde lojale venner fra fengsel, og republikanere som omsider begynner å vende seg mot sin president, preget nyhetsbildet fra USA i uka som nettopp er over. Lista over negative nyheter den siste uka er lang som et vondt år. Er det omsider begynnelsen til slutten for den vandrende katastrofen i Det hvite hus vi er vitne til?

I forrige uke ble innholdet i den avslørende boka, «Altfor mye og aldri nok», kjent. Den er skrevet av Donald Trumps niese, Mary L. Trump. Hun tegner bildet som er kjent fra også andre biografer, av den bortskjemte, narsissistiske guttungen uten moral og impulskontroll. Men hun tegner dette bildet som en som har kjent Donald Trump hele livet, og hun lener seg blant annet på sin tante, Donald Trumps søster, i sine beskrivelser. Mary L. Trump er dessuten selv klinisk psykolog, og hun mener at USAs president ble utsatt for omsorgssvikt, fra da moren ble syk, og Trump var to og et halvt år gammel. Boka har den talende undertittelen: «Hvordan min familie skapte verdens farligste mann», og avslører blant annet at Trump betalte en kompis for å skrive oppgaven til inntaks-eksamenen på universitetet. USAs president dyrker «svindel som en livsform», ifølge niesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer