Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Altibox-kunder får beholde TVNorge

Men fortsatt kan 2,8 millioner nordmenn få svarte skjermer.

(Dagbladet): Samtidig som det pågår intense forhandlinger mellom Discovery Networks og Telenor søndag ettermiddag, opplyser førstnevnte om en ny langsiktig distribusjonsavtale avtale med Altibox.

Avtalen omfatter alle Discovery-gruppens kanaler, pluss Tippeligaen og Olympiske leker.

Altibox-kundene, som utgjør rundt 15 prosent av det norske tv-markedet, får dermed rimeligere tilgang til Tippeligaen fra 2017. De vil også få Eurosport Norge inn i pakka.

Kan ramme 2,8 millioner Hele kanalgruppen, inklusive kanaler som TVNorge, MAX, FEM og Discovery Channel blir også tilgjengelige i tjenesten Altibox TV Overalt, skriver Discovery i en pressemelding.

2,8 millioner nordmenn, 50 prosent av tv-markedet, kan likevel miste Discoverys 13 kanaler ved midnatt.

Alle Canal Digitals kunder nemlig i fare for å miste TVNorge, MAX, Discovery Channel, Eurosport Norge og 9 andre kanaler, dersom Telenor og Discovery Networks ikke kommer til enighet i deres pågående distribusjonskonflikt.

Discovery og Telenor sitter i skrivende stund i harde forhandlinger for å unngå svarte skjermer om syv timer.

- Urimelige krav Og begge parter står på sitt.

Tormod Sandstø, pressesjef i Telenor, fortalte Dagbladet denne uka at striden mellom partene står om penger og mye skal Telenors kunder må betale for TVNorge og de andre Discovery-kanalene.

- Når vi forhandler, så forhandler vi på vegne av alle tv-seerne der ute, og for oss er det veldig viktig at seerne får riktig innhold til rett pris. Vår jobb er å ivareta kundenes interesser, sa han til Dagbladet.

I et blogginnlegg på TVNorges nettsider, skriver Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, at han mener Telenor kommer med uriktige påstander.

- Det siste døgnet har Telenor valgt å slynge ut en rekke feilaktige påstander om at vi framsetter helt urimelige krav i disse forhandlingene, og at de bare beskytter dere som kunder. Disse påstandene kan ikke få stå uimotsagt, skriver han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media