Alvemystikk og hardrock

Mortiis er kjent for tre ting: Hans umiskjennelige alveutseende, hans fortid i sortmetallbandet Emperor og underlige dyster-ambiente synth-utgivelser.

Mortiis befinner seg akkurat nå i et lugubert industriområde i England, og er utelåst fra det eneste stedet som har nettilgang. Han forsøker så godt han kan å komme på nett, noe som mest sannsynlig vil skje i løpet av et par timer.<

 • Mortiis offisielle hjemmeside
 • Tuba Records

  I 2001 kom

  «The Smell Of Rain»

  som solgte 40.000 eksemplarer på verdensbasis. Noe som er et veldig imponerende tall for et band som befinner seg milevis unna nærmest mainstream-referanse.

  - Albumet er en ny begynnelsen, en ny era og da burde fortiden få være i fred. Denne utgivelsen handler om ærlighet, mentalt forfall og hvordan man takler det, ikke fortidens storheter.

  - Det handler i bunn og grunn om en slags depresjon og i overført betydning om å ville ha noe så mye at du nærmest kan lukte det, forklarer Mortiis på plateselskapets hjemmesider.

  23.september kommer deres nye album

  «The Grudge »

  og nå har du muligheten til å stille det til vanlig tause og mediasky bandet spørsmål.

<B>SÅNN KOMMER DU TIL Å BLI HVIS DU IKKE SPISER OPP GRØNNSAKENE DINE:</B> Mortiis besetning er godt egnet til å skremme småbarn til både det ene og det andre. Fra venstre: Asmund Sveinunggard, Levi Gawron, Mortiis og Leo Troy.