Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alvorlig blodforgiftning og nattklubbmassakre i Mexico. Izabell (26) unnslapp døden to ganger på ett år

Nær døden-opplevelsen hjemme i Norge gjorde også at Stavanger-artisten ble utsatt for livsfare på den andre siden av kloden.

VÆRT GJENNOM MYE: Det siste året til rapper Benedicte Izabell Ekeland (26) fra Stavanger har vært begivenhetsrikt, og ikke minst dramatisk. Foto: William Blofeld / Universal
VÆRT GJENNOM MYE: Det siste året til rapper Benedicte Izabell Ekeland (26) fra Stavanger har vært begivenhetsrikt, og ikke minst dramatisk. Foto: William Blofeld / Universal Vis mer

(Dagbladet): - Hadde jeg ikke oppsøkt lege i tide hadde det vært fare for at jeg kunne stryke med, forteller musiker Benedicte Izabell Ekeland (26), kjent under artistnavnet Izabell, til Dagbladet.

I dag er den Universal-signerte artisten aktuell med låta «1000 tusenlapper», og ifølge den unge rapperen fra Stavanger kan hun se tilbake på et innholdsrikt år med en rekke spillejobber og mye reising. Blant annet varmet Izabell opp for Cecilia Brækhus-kampen i Oslo Spektrum i febuar.

Ble alvorlig syk

Enkelte opplevelser skulle allikevel 26-åringen vært foruten, forteller hun til Dagbladet, selv om de har vært med å forme ny musikk.

- Det var kun min nærmeste familie og samboer som visste noe om grunnen til at jeg måtte avlyse flere konserter i fjor, sier Izabell.

I SPEKTRUM: Izabell varmet opp publikum før bokser Cecilia Bræhus gikk i ringen i februar. Foto: 
Andreas Lekang  / Dagbladet          
I SPEKTRUM: Izabell varmet opp publikum før bokser Cecilia Bræhus gikk i ringen i februar. Foto:  Andreas Lekang  / Dagbladet           Vis mer

Få uker etter at rapperen, sammen med artistene Bendik, Stella Mwangi, Silvana Imam, Julie Bergan og Christine Dancke fra P3, slapp den hyllede kvinneremiksen av Karpe Diems «Attitudeproblem» i starten av mai 2016, ble hun alvorlig syk.

Etter en bakterieinfeksjon ble Ekeland slapp og sengeliggende, men hun trodde tilstanden var forbigående og oppsøkte derfor ikke lege.

- Jeg fikk en infeksjon i et sår, og jeg lå med høy feber i flere dager. Etter hvert ble jeg bleik og leppene mine mistet fargen. Da jeg plutselig pratet usammenhengende og sløvt satte samboeren min foten ned, og vi dro til legen.

Lagt i koma

Det skal hun være glad for. Infeksjonen hadde gått i blodet, og gjorde tilstanden hennes svært alvorlig.

- Legen var overrasket over at jeg i det hele tatt hadde kommet meg til kontoret hans, og sa at jeg trengte ambulanse. 25. mai ble jeg lagt inn på intensivavdelingen ved Stavanger sykehus med blodforgiftning, sier Ekeland.

Der ble hun ut juni, og Ekeland forteller at hun blant annet måtte tilbringe to dager i kunstig koma for å restituere kroppen som kjempet mot bakteriene. I tida etterpå ble hun svært annerledes.

- Alt skjedde så fort, og det var rart å kjenne at kroppen min bli svak og pinglete. I en periode var jeg redd for bakterier og måtte desinifisere alt. Man får perspektiv på ting, sier Ekeland som også opplevde en annen bieffekt av nær-døden-opplevelsen:

Skyteepisode

- Trangen til å oppleve mest mulig, raskest mulig, forteller artisten.

Eventyrlysten gjorde imidlertid at hun på nytt endte i en svært farlig situasjon.

- I en lang periode reiste jeg og festa masse, redd for å glipp av noe. I januar dro jeg til Mexico for å koble av og få litt avstand, men slik gikk det jo ikke. Jeg endte opp på musikkfestivalen BPM, sier hun.

Ekeland har tidligere bodd i det latinamerikanske landet, nærmere bestemt feriebyen Playa del Carmen, og endte opp ute på byen med gamle kjente. Samme kveld ble flere drept på utestedet de besøkte, og Ekeland var midt i dramaet.

- Alt skjedde rett ved meg, og det var helt surrealistisk. Vi kom oss vekk, men jeg tror ikke alvoret gikk opp for meg før jeg våknet dagen etter med masse ubesvarte anrop fra venner og kjente som visste jeg var der. Jeg fikk meg en støkk, sier Ekeland.

Fire personer ble drept og ni personer ble skadd i angrepet, som knyttes til kriminelle narkokarteller i området.

- Skal ta igjen alt

Nå er hun trygt hjemme i Norge, og med all dramatikken på avstand er hun klar for å gyve løs på nye musikalske utfordringer.

FOREVIGET: En venn av Izaebell i Mexico tatoverte navnet hennes på fingeren etter skyteepisoden i Playa del Carmen i januar. Foto: Privat/Instagram
FOREVIGET: En venn av Izaebell i Mexico tatoverte navnet hennes på fingeren etter skyteepisoden i Playa del Carmen i januar. Foto: Privat/Instagram Vis mer

- «1000 tusenlapper» er en melankolsk og litt bitter låt som inviterer folk til å reflektere over sin egen tilværelse. Jeg ser at jeg nok har tatt med meg alt som har skjedd inn i teksten, sier Ekeland.

- Nå skal jeg ta igjen alt som jeg ikke fikk gjort i fjor. Jeg er fit for fight, og kan også fortelle at det går en kar med navnet mitt tatovert på fingeren i Mexico. Han mener jeg reddet livet hans den natta fordi jeg var så treig før vi ankom utestedet. Han er sikker på at jeg er hans skytsengel, fortsetter hun.

Dagbladet har sett dokumentasjon og bilder som bekrefter historiene til Izabell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media