Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jakob Oftebro:

Alvorlig brannskadet under «Hamilton»-innspilling

Fraktet til sykehus.

PÅ SYKEHUS: Jakob Oftebro fraktet til sykehus etter brannskader under serieinnspilling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ SYKEHUS: Jakob Oftebro fraktet til sykehus etter brannskader under serieinnspilling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ifølge VG skal skuespiller Jakob Oftebro (32) ha bli fraktet til sykehus etter å ha pådratt seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton».

- Nødsamtalen kom lørdag klokka 16.27. Ambulansen var på plass ett minutt seinere, klokka 16.28. Personen ble fraktet til sykehus med brannskader, forteller talsperson for Stockholm-politiet, Kjell Lindgren, til VG.

Ifølge avisa skal ulykken ha skjedd lørdag. Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter skal Oftebro ha fått såkalt molotovcocktail, ei flaske med brennbart stoff, over seg.

Fortsatt alvorlig

Når Dagbladet tar kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, har hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Til Dagbladet kan Lindberg fortelle at Oftebro er skrevet ut av sykehuset.

- Han er blitt utskrevet fra sykehuset. Jeg vet ikke akkurat når, men han har vært utskrevet i et par dager nå, sier hun og legger til at Oftebro ikke vil kommentere hendelsen på nåværende tidspunkt.

- Vet dere hva som vil skje med innspillingen?

- Nei, jeg vet dessverre ikke noe om det, uttaler Lindberg, og henviser til produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart per dags dato, sier Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Dagbladet.

Etterforskes

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen.

- Vi etterforsker dette som «framkallelse av fare for andre», og utreder det som et tilfelle av uaktsomhet. Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avholdt et antall vitneavhør for å finne ut av hvordan dette har skjedd, sier Lindgren.

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

De siste ukene har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Ofrer mye

Jakob Oftebro er en kjent skuespiller her til lands, og har filmatisert en rekke filmer og serier opp gjennom åra.

Da 32-åringen spilte hovedrollen i den danske filmen Gullkysten, måtte han gå ned hele 18 kilo for rollen.

Etter endt innspilling gikk det to måneder før Oftebro skulle spille den legendariske dansk-norske krigshelten Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold».

Brødrene Oftebro har laget en overraskelse til kveldens kveldens Amanda-show. Video: Pål Nordseth / Sveinung U. Ystad Vis mer Vis mer

Til rollen måtte Oftebro nok en gang gjennomgå en stor vektforandring, men denne gangen måtte han opp hele 30 kilo på to måneder.

- Det er ganske tøft og slitsomt å gjøre det så fort. Jeg kom utsulta fra filminnspilling i Afrika så det var gøy de to første ukene, men etter hvert måtte jeg spise når jeg ikke var sulten og det var ikke noe gøy. Jeg håper jeg slipper å gjøre det igjen, sa Oftebro til Dagbladet den gang.

Tøft brudd

Det er imidlertid ikke bare yrket som skuespiller Jakob Oftebro har fått oppmerksomhet for. I juli i fjor kom nyheten om at han og skuespiller og forfatter Iben Akerlie (30) hadde gått hver til sitt etter fire år som kjærester.

SLUTT: Jakob Oftebro og Iben Akerlie på den norske filmfestivalen i Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLUTT: Jakob Oftebro og Iben Akerlie på den norske filmfestivalen i Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Oftebro var ordknapp om bruddet, men åpnet seg opp i et intervju med VG noen måneder etter.

- Det er klart det gjør vondt når et kjærlighetsforhold er over, det sier seg selv. Men når begge parter velger å gå fra hverandre, er det fordi det er riktig. Så må man komme seg videre, sa Oftebro.

Selv var Akerlie ordknapp om saken.

- Jeg vil ikke snakke om det, det er ekstremt personlig og jeg vil være et selvstendig menneske, sa hun til Costume.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media