DEBATT

Helse:

Alvorlig syk 17-åring glemt av samfunnet

Hun trenger hjelp 24/7, men tilbudet fra kommunen er fire timer i uka. Hva med de 164 andre timene?

ME: må tas på alvor. Det er nesten ikke til å tro at det går an å bli så syk, men det gjør det, skriver artikkelforfatter. Foto: Marjan Apostolovic / Shutterstock / NTB scanpix
ME: må tas på alvor. Det er nesten ikke til å tro at det går an å bli så syk, men det gjør det, skriver artikkelforfatter. Foto: Marjan Apostolovic / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Situasjonen hennes er dessverre ikke unik. Hva er det som gjør at diagnose betyr mer enn pasientens funksjonsnivå og hjelpebehov?

Klokka har passert 23 og jeg har akkurat gått på nattevakt – skal sitte til kl 4 i morgen tidlig. Da har mannen min fått sove noen timer og det blir han som tar de neste timene mens jeg prøver å få litt søvn. Vi sover og våker på skift. Dette er 7. natta på rad.

Datteren vår fylte 17 år i dag. Dette skulle vært en fin dag med knisende tenåringsjenter, men det har bare vært en stille dag. Jeg har mistet telling over hvor mange bursdager hun har mistet – dette er ihvertfall den 3. hvor ikke en gang besteforeldre har kunnet være med å feire og det er enda flere år siden det var venninner med. Det ble ingen feiring idag. Hun var ikke i stand til å åpne gaver, eller konvolutter. Hvorfor? Jo, hun ble syk da hun var 11 år. Hun har gått fra å være en svært aktiv og skoleglad jente, til nå, disse siste dagene, ikke orke å bevege armer, eller resten av kroppen selv. Det er akkurat derfor vi sitter vakt hos henne, for hun har ikke mulighet til å få hjelp hvis vi ikke sitter så nærme at vi kan høre henne hviske behovet sitt til oss. Det kan være: “Kan du ta dyna litt ned fra armene mine? Kan du snu meg?” osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer