Alysons mann holdt på å dø av leukemi

Slik kom ideen til bestselgerserien om udødelig kjærlighet.

TREFFER UNGDOM: Alyson Noël skriver bestselgende ungdomsromaner om reinkarnasjon og aura-tolkning. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TREFFER UNGDOM: Alyson Noël skriver bestselgende ungdomsromaner om reinkarnasjon og aura-tolkning. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Jeg pleide å være en negativ og kynisk person. Men da jeg endret på det, snudde livet mitt seg 180 grader, sier Alyson Noël til Dagbladet.

I løpet av få år har forfatteren fra Laguna Beach i California gått fra å være så langt nede at hun knapt orket å reise seg fra sofaen, til å bli en bestselgende ungdomsbokforfatter med et grunnleggende positivt syn på livet.

Positiv tenkning
Hun er på et kort norgesbesøk for å promotere boka «Ever - for alltid», første bok i suksesserien «Ever». Den er et resultat av en svært mørk periode i livet hennes. Tre mennesker som stod henne nær døde kort tid etter hverandre. Så fikk mannen leukemi.

- Dette vil høres banalt ut, men en dag så jeg et TV-program der noen sa at hvis du endrer måten du tenker på, vil det du tenker på også endre seg. Jeg tenkte at det er verdt forsøket. Og alt forandret seg da jeg begynte å tenke positivt! sier hun.

Filosofien deler hun med den bestselgende selvhjelpsboka «Hemmeligheten», som har fått kritikk for å hevde at du kan tenke deg frisk av alvorlige sykdommer. Så langt vil ikke Noël gå - selv om mannen hennes ble kvitt kreften.

- Men du vil aldri angre på å ha en positiv innstilling, sier hun.

Gjenopplevde tidligere liv
Mantraet har blitt en del av budskapet i bøkene hennes. I samme periode begynte hun å stille spørsmål ved meningen med livet, og hva som skjer etter døden. Slik fikk hun ideen til ungdomsbøkene om synske Ever Bloom. Bøkene tar opp temaer som reinkarnasjon, chakra, aura-tolkning og alkymisme. Noël har gjort grundig research på Californias rikholdige alternativ-tilbud, deriblant kurs i synskhet og flere timer hos hypnotisør for å gjenoppleve sine tidligere liv. Hun sier hun gikk inn i det med en viss skepsis.

- Men jeg tror det finnes mye mer mellom himmel og jord enn vi kan se, mener hun.

«Twilight»-effekten
Bøkene hennes tilhører sjangeren paranormal romantikk, som har fått en voldsom oppsving etter suksessen til vampyrserien «Twilight». I likhet med «Twilight» har «Ever»-serien både en mystisk og smellvakker helt, mennesker med overnaturlige egenskaper, og en ung jente som føler seg annerledes i hovedrollen. Bok nummer to, som kommer på norsk i februar, har til og med nesten samme engelske tittel som den andre «Twilight»-boka: «Blue Moon» og «New Moon».

Alyson Noël hevder hun ikke har latt seg påvirke, selv om hun tilskriver «Twilight» mye av æren for hennes egen suksess. Samtidig mener hun at interessen for det overnaturlige er et tegn i tiden.

- Krig, vanskelig økonomi, klimatrussel: Å dykke ned i fantasy blir en måte å rømme fra alt dette på. I tunge tider blir det dessuten enklere å fokusere på hva som er viktig i livet, nemlig kjærlighet og de som står deg nær.

VIKTIG OMSLAG: Omslaget til den første boka i serien er det samme både i Norge og USA. Alyson Noël er svært fornøyd med det, og tror det har sitt å si for at mange har plukket med seg boka hennes fra bokhandelen.
VIKTIG OMSLAG: Omslaget til den første boka i serien er det samme både i Norge og USA. Alyson Noël er svært fornøyd med det, og tror det har sitt å si for at mange har plukket med seg boka hennes fra bokhandelen. Vis mer

 

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 120849564


Varnish cache server