DEBATT

Amal Aden hates også for den hun er

Hvorfor snur debatten seg fra å handle om et felles samfunnsproblem til å handle om en enkelt kvinnes troverdighet?

UNDER ANGREP: Angrepene på Amal Aden er massive. Amal Adens motstandere har funnet nye måter å devaluere henne på, skriver Tonje Gjevjon og Hilde Lysbakken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDER ANGREP: Angrepene på Amal Aden er massive. Amal Adens motstandere har funnet nye måter å devaluere henne på, skriver Tonje Gjevjon og Hilde Lysbakken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har fulgt den pågående debatten som startet med at Amal Aden skrev en artikkel om misbruk av velferdsordninger. Akkurat nå handler debatten om Amal Adens troverdighet. Hvorfor snur debatten seg fra å handle om et felles samfunnsproblem til å handle om en enkelt kvinnes troverdighet?

Angrepene på Amal Aden er massive. Amal Adens motstandere har funnet nye måter å devaluere henne på. Det hevdes nå at hun er en løgner som kun har funnet på trusler og hets. At hun egentlig ikke har behov for beskyttelse og kun er ute etter oppmerksomhet. Hun har svekket troverdighet, påstås det. Politiet har i en pressemelding bekreftet at Amal Aden mottar trusler og trenger politibeskyttelse. Det er likevel ikke nok for enkelte.

Hva så med de muntlige angrepene Amal Aden får på gaten, skal det komme krav om at hun ikke kan snakke om det fordi hun ikke kan bevise det? Hva med jenter og kvinner som utsettes for nettopp muntlige trusler om de forsøker å stå frem som lesbiske eller støtter Amal Aden sin kritikk av trygdemisbrukere? Skal de begrense sin ytringsfrihet fordi de ikke vil eller kan bevise truslene de eventuelt blir utsatt for?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer