Eurovision:

Amanda fra Norge skal representere Hellas

Norsk-greske Amanda skal representere Hellas i Eurovision Song Contest.

REPRESENTERER FEDRELANDET: Amanda har norsk mor, gresk far og talten for musikk. Den muligheten lot ikke Hellas gå fra seg og sender 24-åringen til Eurovision i Tornio. Foto: Jonathan Vivaas Kise.
REPRESENTERER FEDRELANDET: Amanda har norsk mor, gresk far og talten for musikk. Den muligheten lot ikke Hellas gå fra seg og sender 24-åringen til Eurovision i Tornio. Foto: Jonathan Vivaas Kise. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norsk-greske artisten Amanda Klara Georgiadis Tenfjord (24) skal representere Hellas i Eurovision Song Contest 2022. Det kommer fram i en pressemeldingen fra artisten.

24-åringen er fra Tennfjord i Møre og Romsdal, men bodde sine første år i Hellas. Tenfjord har ikke vært tilgjengelig for en kommentar onsdag.

- Pappa er gresk og kommer fra Ioannina, en by på vestkysten av Hellas. Jeg snakket gresk før jeg lærte meg å snakke norsk, og både mamma og pappa har fokusert veldig på at både jeg og broren min skulle opprettholde gresken vår. Mamma, som er norsk, har også lært seg gresk, i pressemeldingen.

Det er altså liten tvil om at Tenfjord har god forbindelse til landet hun skal representere. Men hvordan fikk hun egentlig tilbudet?

- Manageren min fikk en henvendelse fra et gresk telefonnummer godt utpå ettermiddagen en fredag i sommer. Jeg må innrømme at vi var usikre på seriøsiteten i henvendelsen til å begynne med, men etter en telefonprat samme kveld forsto vi at dette var noe vi kunne ta på alvor, forklarer Tenfjord videre.

Lang prosess

Etter flere Zoom-møter med representanter i Hellas, og noen uker seinere så hadde Amanda utkastet klart til Eurovision-låta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer