Amanda-kampen fortsetter

Har du ikke stemt på din favorittfilm - gjør det nå!

(Dagbladet): Midnatt er det for seint! Men fortsatt kan du - om du ikke allerede har gjort det - stemme på hvilken norsk film som skal nomineres til publikumsprisen Folkets Amanda.

Alle norske filmer som ble sett av minst 10 000 på kino i fjor er med i avstemninga - 25 filmer i alt.

De fem filmene med flest stemmer får status som nominerte, og går videre til neste avstemmingsrunde. Den starter i morgen tidlig, med sms-basert stemmeavgivning.

Til slutt blir det avgjort hvem som hedres med Folkets Amanda når hele den norske filmbransjen samles til fest i Haugesund neste helg. Amanda-prisutdelingen markerer som vanlig startskuddet for den internasjonale filmfestivalen i rogalandsbyen, blir sendt direkte på TV 2 og ledet av Guri Solberg.

I fjor var det regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg som kunne gå på podiet og hente Folkets Amanda for «Kon Tiki».

Den vant avstemninga knepent foran komedien «Tina og Bettina» - kanskje takket være regissørduoens mobiliseringskampanje, der de lovet å gi Odd Magnus Williamson en liten birolle i «Pirates of the Caribbean 5» dersom de fikk prisen. Det løftet har de etter eget utsagn til hensikt å oppfylle.

Tidligere prisvinnere er «Fritt vilt» (2007), «Kautokeino-opprøret» (2008), «Max Manus» (2009), «Engelen» (2010), «Trolljegeren» (2011) og «Hodejegerne» (2012).