Amanda-kampen fortsetter

Har du ikke stemt på din favorittfilm - gjør det nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midnatt er det for seint! Men fortsatt kan du - om du ikke allerede har gjort det - stemme på hvilken norsk film som skal nomineres til publikumsprisen Folkets Amanda.

Alle norske filmer som ble sett av minst 10 000 på kino i fjor er med i avstemninga - 25 filmer i alt.

De fem filmene med flest stemmer får status som nominerte, og går videre til neste avstemmingsrunde. Den starter i morgen tidlig, med sms-basert stemmeavgivning.

Til slutt blir det avgjort hvem som hedres med Folkets Amanda når hele den norske filmbransjen samles til fest i Haugesund neste helg. Amanda-prisutdelingen markerer som vanlig startskuddet for den internasjonale filmfestivalen i rogalandsbyen, blir sendt direkte på TV 2 og ledet av Guri Solberg.

I fjor var det regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg som kunne gå på podiet og hente Folkets Amanda for «Kon Tiki».

Den vant avstemninga knepent foran komedien «Tina og Bettina» - kanskje takket være regissørduoens mobiliseringskampanje, der de lovet å gi Odd Magnus Williamson en liten birolle i «Pirates of the Caribbean 5» dersom de fikk prisen. Det løftet har de etter eget utsagn til hensikt å oppfylle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer