Amanda-nominert etter sin død

- Det er vemodig.

KAN FÅ AMANDA-PRIS: Manusforfatter Thomas Nordseth-Tiller. Her mellom skuespiller Christian Rubeck (til venstre) og regissør Espen Sandberg.  Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KAN FÅ AMANDA-PRIS: Manusforfatter Thomas Nordseth-Tiller. Her mellom skuespiller Christian Rubeck (til venstre) og regissør Espen Sandberg. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Thomas Nordseth-Tiller, som skrev manuset til storfilmen «Max Manus», er nominert til en Amanda-pris for innsatsen.

Nordseth-Tiller døde av kreft den 13. mai, bare 28 år gammel.

- Dette er hyggelig, men også vemodig, sier filmens produsent Sveinung Golimo.

Det var etter at Nordseth-Tiller fikk talentprisen under Kosmorama-festivalen i Trondheim i 2006 for «Max Manus»-manuset, at produksjonsselskapet Filmkameratene bestemte seg for å satse på filmen. Under årets Kosmorama vant han «Kanonprisen».

- Da kunne han ikke være tilstede for å motta den, fordi han var for syk. Avtalen var at vi skulle ta det igjen på Amanda og være der sammen. Slik ble det ikke, sier Golimo.

«Max Manus» ble en stor suksess og gikk hjem både hos kritikerne og publikum.

- Han var et sjeldent fint menneske, og det er en utrolig begavet og dyktig manusforfatter som nå har sluttet å skrive, sa filmens hovedrolleinnehaver Aksel Hennie etter at Thomas Nordseth-Tiller gikk bort.

Nå kan han etter sin død bli tildelt norsk films fremste pris. Nominasjonene til årets Amanda-priser blir i dag offentliggjort i Folketeaterbygningen i Oslo. Prisutdelingen finner sted under filmfestivalen i Haugesund 21. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer