Amanda-produksjonen slaktes av seerne

Produksjonen skaper storm.

- SLAKTES: I kveld pågår utdelingen av Folkets Amanda i Haugesund. Nå slaktes produksjonen på Twitter. Her er Pia Tjelta fra den røde løperen tidligere i kveld. Foto: NTB Scanpix
- SLAKTES: I kveld pågår utdelingen av Folkets Amanda i Haugesund. Nå slaktes produksjonen på Twitter. Her er Pia Tjelta fra den røde løperen tidligere i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

HAUGESUND (Dagbladet): Nå i kveld feirer den norske filmbransjen seg selv med Amanda-utdelingen under Filmfestivalen i Haugesund.

Både kulturminister Hadia Tajik, Viasats filmambassadør og moteeekspert Ingeborg Heldal, Aksel Hennie, «Kon-Tiki»-skuespillerne Pål Sverre Valheim Hagen og Tobias Santelmann og den norske musikkvideoregissøren Ray Kay er blant dem som befinner seg på den storslåtte festen.

«Stusselig» Men ikke alt er fryd og gammen. Produksjonen har nemlig skapt en Twitter-storm, og det hagler inn meldinger om hvor «stusselig» helle produksjonen fremstår.

- Nei, Amanda ser ut som et lokalt stand up show..., skriver politikjendis Johnny Brenna på sin Twitter-konto i kveld.

Tidligere har showet gått av stabelen i det staselige konserthuset Festiviteten, men i år var det i konferansesalen på festivalhotellet Rica Maritime.

Kantina Det er blant annet lokalet som får gjennomgår. Også medieviter Nils Petter Strømmen reagerer.

- Nei, i år tar vi Amanda i kantina dere, skriver han på Twitter.

- Så litt stusselig ut på Amanda, gjenspeiler bare norsk film som helhet, skriver en.

- Virkelig bra at norske skuespillere og norsk film er betraktelig bedre enn denne produksjonen, skriver en annen.

- Det er positive kommentarer på Twitter, og det er negative kommentarer på Twitter, kommenterer ansvarlig produsent Skjalg Solstad i amandashowets produksjonsselskap Dinamo Eyeworks til Dagbladet.

- Vi føler vi har bidratt til å lage en filmfest her i Haugesund, legger han til.