Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mamma Mia! Here We Go Again»

Amanda Seyfried fikk sjokk da hun ble spurt om «Mamma Mia 2»

Skuespilleren var skeptisk til ny film. Nå er hun likevel tilbake som en syngende Sophie.

OPPFØLGER: Ti år etter at «Mamma Mia!» ble en kinosuksess, kommer oppfølgeren. «Mamma Mia! Here We Go Again» har premiere 20. juli. Video: Universal Pictures Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): - Jeg har en øyeinfeksjon.

Skuespiller Amanda Seyfried (32) legger ikke noe imellom når hun møter Dagbladet i Stockholm, der hun er for å promotere sin nyeste film, «Mamma Mia! Here We Go Again».

Ti år har gått siden hun sist trådte inn i rollen som Sophie, datteren til Meryl Streeps karakter Donna, i filmatiseringa av suksessmusikalen «Mamma Mia!».

TI ÅR SIDEN: En 22 år gammel Amanda Seyfried på «Mamma Mia»-premiere i Stockholm i 2008, sammen med motspiller Colin Firth. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
TI ÅR SIDEN: En 22 år gammel Amanda Seyfried på «Mamma Mia»-premiere i Stockholm i 2008, sammen med motspiller Colin Firth. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer

Skeptisk

«Mamma Mia!», som er basert på musikken til svenske Abba, ble den femte mest innbringende filmen i 2008, ifølge Box Office Mojo. Men det var slettes ikke gitt at den skulle få en oppfølger.

Seyfried ble sjokkert da agenten hennes ringte og fortalte at Universal Pictures var i gang med film nummer to.

- Jeg sa til agenten min: «Nå tuller du med meg». Hva i all verden kunne filmen handle om? Jeg visste ikke om jeg ville være en del av noe som er umulig, sier 32-åringen og sperrer opp de blå øynene.

Etter å ha fått manus i fanget, endret hun holdning.

- Det er den eneste måte jeg kunne se for meg at det går. Men jeg visste ikke at vi skulle filme så kjapt.

Spiller mot eksen

Seyfried og ektemannen Thomas Sadoski ble nemlig foreldre i mars i fjor.

Fem måneder seinere startet Seyfried innspillinga av «Mamma Mia! Here We Go Again» i Kroatia, med dattera på slep.

- Jeg hadde kronisk nakkesmerte på grunn av amminga. Under noen av dansescenene var jeg praktisk talt paralysert i nakken, forteller 32-åringen.

FORELDRE: Amanda Seyfried og skuespiller-ektemannen Thomas Sadoski
ble foreldre til ei jente i fjor vår. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Amanda Seyfried og skuespiller-ektemannen Thomas Sadoski ble foreldre til ei jente i fjor vår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Amming er en fulltidsjobb. Det er det ingen som sier til deg, sier hun lekefurtent.

Seyfried opplevde at forholdet til «Mamma Mia»-kollegene endret seg etter at hun ble mor.

- Under denne innspillinga var jeg voksen. Forrige gang så de meg som et barn, bekymringsløs og forelska, sier hun og viser til det daværende forholdet til motspiller Dominic Cooper.

Kjærligheten tok slutt etter tre år, men skuespillerne er fortsatt gode venner, og spiller vordende foreldre i den nye «Mamma Mia»-filmen.

HERE WE GO AGAIN: En rekke av stjernene fra den nye «Mamma Mia»-filmen var onsdag i Stockholm for å møte pressen. Også Abbas Björn Ulvaeus og Benny Andersson var til stede. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HERE WE GO AGAIN: En rekke av stjernene fra den nye «Mamma Mia»-filmen var onsdag i Stockholm for å møte pressen. Også Abbas Björn Ulvaeus og Benny Andersson var til stede. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

«Pushover»

Det er ikke bare kjærlighetsstatusen som har endret seg for Seyfried siden hun hadde sin første store filmrolle i «Mamma Mia!» for ti år siden.

- Jeg var veldig usikker i 20-åra. I størstedelen av min karriere har jeg vært en «pushover» - en det har vært lett å skyve i alle mulige retninger. Folk respekterte meg ikke.

- Nå har jeg ti år ekstra livserfaring. I dag snakker folk annerledes til meg. Jeg har lært å like og respektere meg selv. Jeg har blitt mor, og jeg har blitt eldre.

Seyfried understreker at man ikke trenger å være frekk for å sette seg i respekt hos folk.

- Man kan være snill og vennlig, og gå med en aura av selvrespekt. Takk gud for at jeg vet dette nå. Hvis jeg fikk barn som 21-åring ville barnet ha vært et eneste rot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media