Åmås etter verdenspremiere på svært omstridt dokumentar: - Ser fram til åpen høring om filmen

Helsingforskomiteen inviterte regissør Andrej Nekrasov og norske Piraya Film til en åpen høring i september om innholdet i «The Magnitsky Act».

HAR GITT STØTTE: Direktør i Stiftelsen Fritt Ord, Knut Olav Åmås, var tilstede under visningen av «The Magnitsky Act» lørdag ettermiddag på Filmens hus i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet 
HAR GITT STØTTE: Direktør i Stiftelsen Fritt Ord, Knut Olav Åmås, var tilstede under visningen av «The Magnitsky Act» lørdag ettermiddag på Filmens hus i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILMENS HUS / OSLO (DAGBLADET): - Det er svært fint at det norske rettsystemet gjør det mulig å vise «The Magnitsky Act», og jeg er glad for den fruktbare og svært kritiske diskusjonen i etterkant av visningen, sier tidligere statssekretær og nå direktør i Stiftelsen Fritt Ord, Knut Olav Åmås, til Dagbladet.

Han var tilstede i salen lørdag ettermiddag under verdenspremieren på den kontroversielle norskproduserte dokumentaren «The Magnitsky Act» på Filmens hus i Oslo (se faktaboks).

- Skal ut i verden

Fritt Ord og Norsk filminstitutt er blant dem som har gitt prosjektet økonomisk støtte.

- Det var godt å endelig få vist filmen, og det er viktig for oss at verdenspremieren ble lagt til Norge. Neste uke drar vi til Moskva for å vise den der, så er planen videre å ta den med ut til hele verden, sier produsent i Piraya Film Torstein Grude til Dagbladet.

Etter visningen tok den russiske regissøren Andrej Nekrasov imot spørsmål fra salen, og seansen endte i en opphetet debatt mellom Nekrasov, filmmiljøet, menneskerettighetsaktører og andre interesserte.

Inviterte til høring

Assisterende generalsekretær i Den norske Helsingforskomité, Gunnar M. Ekeløve-Slydal, var blant dem som kritiserte innholdet i «The Magnitsky Act».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer