Åmås kan fjerne NRK-lisensen

Skal lede Widvey-utvalg som skal vurdere blant annet NRK-lisens og pressestøtte.

NY UTVALGSLEDER: Knut Olav Åmås skal leder Thorhild Widveys Mediemangfoldsutvalg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY UTVALGSLEDER: Knut Olav Åmås skal leder Thorhild Widveys Mediemangfoldsutvalg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widvey (H) oppnevnte fredag Mediemangfoldsutvalget.

Her skal det vurderes hvilke økonomiske virkemidler på medieområdet som best kan innrettes for å stimulere til mediemangfold i Norge. Blant de mest betente temaene som skal vurderes er den omstridte NRK-lisensen, som Widvey har åpnet for å fjerne. 

Det er blant annet spørsmål om lisensen og pressestøtte til norske aviser som står på agendaen.

Arbeidet skal ledes av Knut Olav Åmås, nåværende direktør for Fritt Ord, og tidligere statssekretær for nettopp Thorhild Widvey. Åmås har også lang fartstid fra norske medier, deriblant fra Aftenposten.

- Det er et kompetent og sterkt utvalg, som jeg er glad for å lede. Og vi skal gjøre vårt beste, sammen med ekstern kompetanse og alle de konsultasjoner vi trenger, for å tenke omkring, utrede og granske hva som må til for å ivareta og styrke det norske mediemangfoldet i årene fremover, uttalte Åmås på pressekonferansen. 

- Regjeringen vil legge til rette for en bred offentlig samtale i fremtidens digitale mediesamfunn. Et mangfold av medietilbud er avgjørende for et velfungerende demokrati og for ytringsfriheten. Vi må nå se om virkemidlene våre er innrettet slik at de bidrar effektivt til mediemangfold og ytringsfrihet, sier kulturminister Thorhild Widvey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer