Amatører blir kjendiser på YouTube

Mange nordmenn blir kjendiser fordi de legger ut videoer på YouTube. For YouTube-stjerne Lasse Gjertsen (22) fra Larvik står jobbtilbudene i kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lasse Gjertsen (22) er Norges desidert største nettkjendis. Videoene hans er blitt sett utrolige ti millioner ganger på YouTube. I tillegg har flere personer publisert videoene hans andre steder. Derfor er antallet totalvisninger sannsynligvis betraktelig høyere. Nå har han fått jobbtilbud fra MTV.

-  De vil at jeg skal lage åtte videoer for dem. Jeg tror jeg kommer til å takke ja, for da blir det litt penger, sier Gjertsen.For åtte videoer får han 1000 dollar per produksjonsminutt.

Lasse Gjertsen er et av de vanlige menneskene YouTube har gjort til kjendis. Etter å ha lastet opp amatørvideoene sine på nettstedet har 22-åringen fra Larvik fått jobbtilbud både fra Hollywood og Chevrolet, men har takket pent nei.

Nå lager han musikkvideo for den kjente italienske cellisten Giovanni Solima.

Helt vanlige mennesker fra ulike steder på kloden er blitt superkjendiser gjennom videoene sine.

Det blir sett vanvittige 100 millioner filmklipp hver dag, og det lastes opp 65 000 nye videoer til YouTube i døgnet. Nettfenomenet er så attraktivt at det anerkjente magasinet Time kåret alle brukere og bloggere av slike nettsteder til årets navn 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.