- Amatørmessig, nedrig og uutholdelig kjedelig

NRKs storsatsing «Erobreren» får totalslakt av anmelderne.

Får tyn: Kåre Conradi er en av tre skuespillere som tolker tv-personligheten Jonas Wergeland i den allerede utskjelte NRK-serien «Erobreren». Foto: Helge Semb/NRK.
Får tyn: Kåre Conradi er en av tre skuespillere som tolker tv-personligheten Jonas Wergeland i den allerede utskjelte NRK-serien «Erobreren». Foto: Helge Semb/NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Tv-serien «Erobreren», basert på Jan Kjærstads romantrilogi om Jonas Wergeland, hadde premiere på NRK1 i går. Til tross for at «Erobreren» er en av NRKs mest kostbare dramaproduksjoner noensinne, får serien krass kritikk fra landets anmelderkorps.

- Fjernsynsteateret 1992 Dagbladets anmelder, Andreas Wise, gir serien terningkast to, og skriver under tittelen «Skuffer stort» blant annet at «Erobreren» er mislykket som tv-drama, og at manus og regi har sviktet.

VGs anmelder Øystein David Johansen er heller ikke nådig med regissør Eva Isaksen og NRK Drama, som står for produksjonen: «Det er lite ved Erobreren som signaliserer at den er laget i 2011 /.../ Jeg synes man skal slippe å få «Fjernsynsteateret 1992»-vibber av en av statskanalens største dramasatsninger noensinne.»

Aftenpostens Trond Berg Eriksen er noe mer positiv og gir skryt til de siste tre episodene, men han skriver også at de tre første episodene virker pinlig hjemmelagde.

- Amatørmessig Dessverre for NRKs dramaavdeling er også resten av anmeldelsene i rikspressen nedslående lesning. Ellen Engelstad i Klassekampen mener de to første episodene nesten er uutholdelig kjedelige, og Reidar Spigseth i Dagsavisen skriver at serien har blitt hva hovedkarakteren Jonas Wergeland mest av alt frykter: En middelmådighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer