Amazon får kjeft for bok om sexturisme

Listet opp lavalderen i ulike land.

FIKK KJEFT: Nettbokhandelen Amazon fjernet en Kindle-bok om sexturisme fra bokhandelen. Her introduserer Amazon-direktør Jeff Bezos den nye Kindle Touch i september i fjor. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / NTB SCANPIX
FIKK KJEFT: Nettbokhandelen Amazon fjernet en Kindle-bok om sexturisme fra bokhandelen. Her introduserer Amazon-direktør Jeff Bezos den nye Kindle Touch i september i fjor. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amazon er ikke lenger bare verdens største nettbokhandel, men også en betydelig aktør på utgiversiden. Gjennom ordninger for selvpublisering av ebøker, kan hvem som helst enkelt laste opp, selge og distribuere sine egne ebøker hos nettbokhandelen.

Det er svært sjelden Amazon griper inn og hindrer utgivelser. Men denne uka gjorde de et unntak, etter press fra organisasjonen Love146, som jobber mot barneprostitusjon.

Sexturisme Saken gjaldt boka «Age of Consent: A Sex Tourists Guide!» av Peter F. Friedmann, som ifølge Huffington Post skal ha vært i salg hos Amazon siden oktober i fjor.

Boka skal ha inneholdt oversikter over den seksuelle lavalderen i en rekke land, samt opplysninger om hvor det er ulovlig å ha sex utenfor ekteskap.

Avisa skriver at boka var en ren Kindle-bok, og at den også var gratis tilgjengelig i Kindles utlånsbibliotek. Amazon har nå fjernet boka fra både butikken og biblioteket.

Fått klager før Det er ikke første gang Love146 klager på Amazon-bøker. I 2010 fikk de bokhandelen til å fjerne boka «The Pedophile's Guide to Love and Pleasure», riktignok ikke uten en viss kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer