Ny «Ringenes Herre»-serie:

Amazon punger ut fire milliarder for «Ringenes Herre»-serie

Tar opp kampen mot «Game of Thrones».

STORSATSING: Strømmetjenesten Amazon bruker milliarder på ny serie fra «Ringenes Herre»-universet. Foto: NTB scanpix
STORSATSING: Strømmetjenesten Amazon bruker milliarder på ny serie fra «Ringenes Herre»-universet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november ble det kjent at strømmegiganten Amazon hadde kjøpt opp rettighetene til en ny «Ringenes Herre»-serie.

Handlingen er basert på tiden i Midgard før «Ringenes brorskap», som er den første filmen i den originale filmtrilogien. ​

De globale rettighetene til J.R.R. Tolkiens fantasibøker har selvsagt en saftig prislapp, nærmere bestemt på to milliarder kroner.

Milliardbudsjett

Nå har flere detaljer i det omfattende budsjettet blitt offentliggjort. Utviklingen og produksjonen av tv-serien er også i en prisklasse for seg selv.

Ifølge Reuters ligger den totale prislappen på 500 millioner dollar, som tilsvarer rundt 3,9 milliarder norske kroner. Kostnadene inkluderer også markedsføringen av tv-serien.

Budsjettet er større i denne runden, enn hva Peter Jacksons hadde å pusle med under skapelsen av den originale «Ringenes Herre»-trilogien.

Ifølge Indiewire var totalkostnaden på omtrent 2,1 milliarder kroner. «Hobitten»-filmene hadde på sin side en samlet utgift på nærmere 4,8 milliarder kroner.

Hemmelige detaljer

Alt kan tyde på at Amazon-grunnlegger og verdens rikeste mann, Jeff Bezos, har planer om å ta opp kampen mot HBO-suksessen «Game of Thrones».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer