«Ringenes herre»

Amazon skal lage tv-serie av «Ringenes herre»

Strømmetjenesten skal ha kjøpt rettighetene for drøyt to milliarder kroner.

PÅ FLATSKJERMEN: De populære karakterene fra Tolkiens univers kommer på tv. Her Frodo Baggins, spilt av Elijah Wood i Peter Jacksons film «Ringenes herre: Atter en Konge». Foto: Filmweb
PÅ FLATSKJERMEN: De populære karakterene fra Tolkiens univers kommer på tv. Her Frodo Baggins, spilt av Elijah Wood i Peter Jacksons film «Ringenes herre: Atter en Konge». Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Strømmetjenesten Amazon har bekreftet å ha kjøpt rettighetene til å lage tv-serie av det kjente og kjære universet til forfatter J.R.R. Tolkien.

Prislappen er ikke offentliggjort, men skal ligge på nærmere 250 millioner dollar, eller drøyt to milliarder kroner, ifølge det amerikanske bransjenettstedet Deadline.

Denne summen er kun for rettighetene til «Ringenes herre». I tillegg kommer utviklingen og produksjonen av tv-serien.

Med disse tv-rettighetene kan Amazon ta opp fantasy-kampen med HBOs store suksess «Game of Thrones».

Eierne av rettighetene til Tolkiens univers, Tolkien Estate and Trust, skal ha vært i dialog med både HBO, Netflix og Amazon om rettighetene, men Amazon trakk det lengste strået.

Flere sesonger

Strømmetjenesten har kjøpt rettighetene til å lage flere sesonger av tv-serien, i tillegg til en mulig spin-off serie, skriver britiske The Guardian.

Tv-serien skal fortelle nye historier som er basert på tiden før «Ringenes brorskap», som er den første filmen i regissør Peter Jacksons kjente film-trilogi.

- «Ringenes herre» er et kulturelt fenomen som har inspirert generasjoner av fans gjennom litteraturen og på kinolerretet, sier Sharon Tal Ygado i Amazon.

- Vi er svært spente over å kunne ta fans av «Ringenes herre» på en ny episk reise i Midgard, sier Tal Ygado.

Satser på litteratur

Mens Matt Galsor, som representerer Tolkien Estate and Trust og forlaget HarperCollins, trakk frem Amazons historie som bokhandel på nett.

- Vi er er veldig glade for at Amazon, med sin lange satsing på litteratur, blir hjemmet til den aller første tv-serien med mange sesonger av «Ringenes herre,» sier Galsor.

Tv-serien skal produseres i Amazon Studios, i samarbeid med Tolkien Estate and Trust, forlaget HarperCollins og Warner Bros. Entertainments New Line Cinema, ifølge Warner Bros.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer