Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amazon stanser salg av selvbiografien til seriemorder

Dømt for seks drap.

DØMT FOR SEKS DRAP:  Amazon trekker boken som skal være selvbiografien til Robert Picton. Foto: BCTV-Vancouver/Canadian Press via AP
DØMT FOR SEKS DRAP: Amazon trekker boken som skal være selvbiografien til Robert Picton. Foto: BCTV-Vancouver/Canadian Press via AP Vis mer

Nettbokhandelen Amazon stanser salget av den angivelige selvbiografien til canadieren Robert Picton, som soner livsvarig fengsel for drapet på seks prostituerte.

 Beslutningen om å trekke boken fra Amazon ble tatt av forlaget Outskirts Press, få timer etter at den var lagt ut for salg.

- Outskirts Press beklager til ofrenes familier for påkjenningen dette kan ha hatt, står det i en pressemelding fra forlaget.

Picton, som nå er 66 år gammel, ble i 2007 dømt til livsvarig fengsel for drap på seks prostituerte. Kvinnene drepte han på gården sin, for deretter å fôre dem til griser.

I boka hevder Picton at han er uskyldig, skriver the Toronto Sun.

Flere enn 50.000 har deltatt i en underskriftskampanje for å for å fjerne boka fra Amazon for å «respektere familiene som ble rammet av de forferdelige handlingene til gjerningsmannen og fortsatt bearbeider det».

Fengselsmyndighetene jobber med å finne ut hvordan det 144 sider lange manuskriptet til boka «Picton: hans egne ord» ble smuglet ut av høysikkerhetsfengslet nær småbyen Agassiz på den canadiske vestkysten.

Det er for øvrig ingen som kan bekrefte at det faktisk er Picton som har skrevet boka.

I tillegg til de seks drapene han er funnet skyldig i, er Picton tiltalt for drap på ytterligere 20 kvinner.

Selv hevdet han å ha drept hele 49 kvinner, de fleste av dem prostituerte og narkomane som han plukket opp i Vancouver.

Han lokket dem til grisefarmen sin med løfter om penger, alkohol og narkotika.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram