SKAPTE REAKSJONER: Amazons reklame for deres nye tv-serie «The Man in the High Castle» fikk flere til å reagere. Reklamen inneholdt blant annet symboler som naziørnen og jernkorset, og dekket både seter og vegger i flere t-banevogner i New York inntil de ble fjernet denne uka. Foto: Scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Amazons reklame for deres nye tv-serie «The Man in the High Castle» fikk flere til å reagere. Reklamen inneholdt blant annet symboler som naziørnen og jernkorset, og dekket både seter og vegger i flere t-banevogner i New York inntil de ble fjernet denne uka. Foto: Scanpix Vis mer

Amazon trekker reklame med nazi-symboler etter klagestorm

Reklamen for Amazons nye tv-serie ble for kontroversiell for New Yorks inbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter klager fra t-banebrukere i New York måtte Amazon fjerne reklamen for sin nye tv-serie, «The Man in the High Castle».

Plottet tar utgangspunkt i en verden der nazistene vant andre verdenskrig, og har tatt kontroll over deler av USA, skriver Fox News.

For å promotere tv-serien dekket Amazon innsiden av flere t-banevogner i «The Big Apple» med et alternativt amerikansk flagg, der naziørnen og jernkorset har fått plass øverst i venstre hjørne.

- Uforsvarlig Det fikk t-banebrukere til å reagere, noe som resulterte i en rekke klager på sosiale medier. New York-guvernør Andrew Cuomo ba også om at reklamen skulle bli fjernet, ifølge NPR.


New Yorks borgermester Bill de Blasio mente at reklamen var «støtende», ifølge samme nettsted.

De Blasio skal i en uttalelse ha sagt at «selv om disse reklamene teknisk sett er innenfor metrotransport-myndighetenes retningslinjer, er de uforsvarlige og støtende overfor overlevende fra andre verdenskrig og Holocaust, deres familier og utallige andre newyorkere».

- Slående støtende Anti-ærekrenkelsesforeningens regionaldirektør Evan Bernstein var bekymret for at det ikke kom fram i hvilken sammenheng nazisymbolene framsto i.

- I tv-programmet, som forklarer at dette er oppfatningen av et Amerika kontrollert av Hitler, får du sammenhengen, sier Bernstein til Fox News.


- På toget er det slående støtende med et amerikansk flagg parret med et nazisymbol, fordi det ikke er noen sammenheng som viser hva det betyr.

Etter planen skulle kampanjen rulle fra 16. november til 14. desember, men slik ble det ikke:

Talsperson Adam Lisberg i metrotransport-myndighetene sa tirsdag til BuzzFeed News at reklamen skulle fjernes fra t-banevognene etter ordre fra guvernør Cuomo.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer