Amazons ebok-leser utsolgt

Vil folket ha Kindle likevel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kindle, den nye ebok-leseren til nettbokhandelen Amazon, ble lansert denne uka. Nå er den allerede utsolgt, med venteliste.

Betyr det at jeg tok feil da jeg skrev at i en kommentar at den digitale bokrevolusjonen vil la vente på seg en stund til?

Jeg skrev blant annet at Kindle ser ut som enn krysning av en forvokst lommekalkulator fra 1970-tallet og en rekvisitt fra en dårlig sciencefiction-film, og trakk i tvil at dette er dingsen den jevne bokleser vil krølle seg opp i godstolen med.

IFØLGE forfatteren Eirik Newth, en mann jeg nesten alltid er enig med i spørsmål om utviklingen på det digitaliserte kulturfeltet, viser mottakelsen av Kindle at det bokkjøpende publikum ser ut til å være uenig med meg.

Det er selvsagt mulig, og det vil i så fall ikke være første gang jeg tar feil. Men hold an litt. Hva betyr det egentlig at Kindle er utsolgt? Det foreligger ingen informasjon om hvor mange enheter som var tilgjengelig ved lansering. Et godt salg i innledningsfasen til nysgjerrige teknologientusiaster, det trendforskerne kaller «early adapters», betyr heller ikke nødvendigvis at Kindle slår an blant de brede lag av bokelskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer