DEBATT

Ambassadør, dere er en del av problemet

Saudi-Arabia trenger ikke kobles til voldelig islamisme. Landet praktiserer voldelig islamisme. 

TIl tross for sitt Shariabaserte straffesystem og fundamentalistiske islamtolkning har Saudi-Arabia lenge hatt gode kontakter med vesten. Her fra et besøk i Paris, Frankrike 27. juni 2016.  EPA/ETIENNE LAURENT
TIl tross for sitt Shariabaserte straffesystem og fundamentalistiske islamtolkning har Saudi-Arabia lenge hatt gode kontakter med vesten. Her fra et besøk i Paris, Frankrike 27. juni 2016. EPA/ETIENNE LAURENT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære ambassadør fra kongedømmet Saudi-Arabia.

Til Dagens Næringsliv sier du at du er lei deg. Lei deg fordi du opplever at din nasjon blir koblet til voldelige tolkninger av islamisme av Arbeiderpartiets leder.

Jeg skjønner at fokuset på ditt kjære land kan oppleves vondt og vanskelig. Sannheten kan være slik.

Det er nemlig ikke bare slik at dere kan kobles til voldelig islamisme. Voldelig islamisme har i praksis blitt deres egen styreform. Et Shariadominert straffesystem som praktiserer brutale henrettelser på offentlig sted kan vanskelig tolkes på noen annen måte.

Offentlige henrettelser til allmenn forlystelse

Kvinner som har sex utenfor ekteskapet risikerer å bli drept av myndighetene i ditt land. Diktere og poeter som tolker islam på feil måte, stiller spørsmålstegn ved myndighetene eller kanskje ikke engang tror på Allah blir pisket på åpen gate i ditt land. Et eget moralpoliti som har til oppgave å holde kvinner på plass og sørge for at ingen har en livsstil som bryter med statens religiøse dogmer opererer fritt i ditt land.

Utnyttede og fattige fremmedarbeidere som blir tatt i å stjele et brød risikerer å få hendene kappet av i ditt land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer