Ambassadøren som gjorde jobben sin

En ambassadør som blir førstesidestoff i landet han er stasjonert i, er som regel dårlige nyheter for landet han representerer.

PÅ JOBB FOR PUTIN: Russlands ambassadør til USA Sergej Kisljak. Her fra Trumps tale til Kongressen i forrige uke. Foto: AFP / NTBScanpix
PÅ JOBB FOR PUTIN: Russlands ambassadør til USA Sergej Kisljak. Her fra Trumps tale til Kongressen i forrige uke. Foto: AFP / NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det gjelder også Sergej Kisljak (66). Den snart pensjonerte russiske karrierediplomaten, som er Russlands ambassadør til USA, har de siste ukene vært der jobbeskrivelsen hans sier at han ikke skal være, i medienes kritiske søkelys. Og han har ikke engang gjort noe galt.

Det er tvert imot hans amerikanske kilder som har gjort noe galt. Den allerede sparkete nasjonale sikkerhetsrårgiveren Michael Flynn fortalte ikke sannheten om sine møter med Kisljak til visepresident Mike Pence.

Og justisminister Jeff Session løy i senatshøringen da han sa at heller ikke han hadde møtt den russiske ambassadøren i Washington. Han klamrer seg nå til jobben sin.

Av dette kan man lett trekke den slutningen at Kisljak er en diplomatisk mørkemann av gammel sovjetisk støpning. Men det stemmer ikke, basert på mesteparten av den informasjonen som er gitt av dem som har hatt med ham å gjøre. Kisljak er ikke en mann som opptrer i lange mørke kapper, og ikler seg løsbart når han møter sine kilder.

Tvert imot så var møtet med Session på daværende senator Sessions kontor i kongressen. Det foregikk helt åpent med flere av Sessions medarbeidere til stede. Problemet er altså at alt dette har kommet fram i ettertid, etter at daværende senator Session under ed sa at han ikke hadde møtt representanter for Russland under, eller etter, valgkampen der Donald Trump ble valgt til USAs president.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer