Andrew P. Kroglund er foredragsholder, forfatter og litteraturkritiker. Han har tidligere jobbet i Regnskogsfondet og Verdens naturfond og har i en årrekke arbeidet med utvikling og politikk. Nå er han ute med en stor, tykk og bredt anlagt bok om klima.
Den har fått tittelen «Termostat» og er på nærmere fem hundre sider. Av alle de bøkene om klimakrisen jeg har lest det siste året, er den uten tvil den mest mangfoldige.
Bredt anlagt
Den begynner med å skildre en kraftig temperaturstigning på seks grader for cirka 56 millioner år siden og slutter med «Ti teser om vår klimafremtid». Forlaget omtaler den beskjedent som en slags historiebok, men den er mye mer enn det. For forfatteren diskuterer også dagens politiske spørsmål i lys av klima – som nordområdene, kriger, oljeutvinning, kosthold og teknologi, for å nevne noe. Kroglunds ambisjon med boka er intet mindre enn å beskrive «hvordan klima former oss, forandrer samfunnet og forvandler fremtiden». Til tross for at forfatteren tar noen store sprang underveis, så lykkes han langt på vei med sitt forsett.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger