Kommersiell allmennkringkasting

Amedia vil stanse TV-millioner til TV 2

- Man bør spørre seg hvor det brenner mest.

KRITISK TIL TV-STØTTE: Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål i Amedia, er kritisk til kulturminister Linda Hofstad Hellelands (H) planer om å gi millionkompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster. Foto: Amedia
KRITISK TIL TV-STØTTE: Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål i Amedia, er kritisk til kulturminister Linda Hofstad Hellelands (H) planer om å gi millionkompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster. Foto: Amedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld møter representanter for TV 2, Amedia og Schibsted på Stortinget for å gi sine høringsuttalelser til regjeringens stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting, som kom like før jul.

Stig Finslo i lokalaviskonsernet Amedia mener støtte til en kommersiell allmennkringkaster vil være feil botemiddel på medienes utfordringer, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke åpenbart at det er en kommersiell allmennkringkaster som har størst behov for kompensasjon for utgifter til å produsere nødvendig journalistisk samfunnsinnhold, sier Finslo, som er konserndirektør for utgiverspørsmål i Amedia, til avisen.

I stortingsmeldinga åpner regjeringen for å gi kompensasjon for merkostnadene til en kommersiell allmennkringkaster på inntil 135 millioner årlig, mot en rekke innholdskrav. Rammen på kompensasjonen er satt til fem år.

Da stortingsmeldinga ble presentert like før jul avviste Hofstad Helleland at kompensasjonen er en gavepakke til TV 2.

Amedias Stig Finslo opplever det annerledes.

- Hvis målet er å opprettholde et mediemangfold lokalt, er ikke da nettverket av 230 norske lokalaviser viktig? I så fall bør man spørre seg hvor det brenner mest og samtidig se på en kraftig utvidelse av støtteordningen til lokale medier, sier Finslo til DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer