Kommersiell allmennkringkasting

Amedia vil stanse TV-millioner til TV 2

- Man bør spørre seg hvor det brenner mest.

KRITISK TIL TV-STØTTE: Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål i Amedia, er kritisk til kulturminister Linda Hofstad Hellelands (H) planer om å gi millionkompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster.<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Amedia</span>
KRITISK TIL TV-STØTTE: Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål i Amedia, er kritisk til kulturminister Linda Hofstad Hellelands (H) planer om å gi millionkompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster. Foto: AmediaVis mer

(Dagbladet): I kveld møter representanter for TV 2, Amedia og Schibsted på Stortinget for å gi sine høringsuttalelser til regjeringens stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting, som kom like før jul.

Stig Finslo i lokalaviskonsernet Amedia mener støtte til en kommersiell allmennkringkaster vil være feil botemiddel på medienes utfordringer, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke åpenbart at det er en kommersiell allmennkringkaster som har størst behov for kompensasjon for utgifter til å produsere nødvendig journalistisk samfunnsinnhold, sier Finslo, som er konserndirektør for utgiverspørsmål i Amedia, til avisen.

I stortingsmeldinga åpner regjeringen for å gi kompensasjon for merkostnadene til en kommersiell allmennkringkaster på inntil 135 millioner årlig, mot en rekke innholdskrav. Rammen på kompensasjonen er satt til fem år.

Da stortingsmeldinga ble presentert like før jul avviste Hofstad Helleland at kompensasjonen er en gavepakke til TV 2.

Amedias Stig Finslo opplever det annerledes.

- Hvis målet er å opprettholde et mediemangfold lokalt, er ikke da nettverket av 230 norske lokalaviser viktig? I så fall bør man spørre seg hvor det brenner mest og samtidig se på en kraftig utvidelse av støtteordningen til lokale medier, sier Finslo til DN.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes uttalte før jul til eget mediehus at Stortingets beslutning om innhold og kompensasjon i en eventuell avtale blir avgjørende for om TV 2 vil søke eller ei.

- I en eventuell avtale må forpliktelsene følges av en motytelse – slik det har vært siden 1992. Hvis det kommer en utlysning vil vi vurdere hvorvidt dette er noe TV 2 kan søke på. Det vet vi først når det kommer en utlysning, sa Sandnes da stortingsmeldinga kom.