«American Beauty» på toppen

NEW YORK (Dagbladet): Annette Bening og Kevin Spacey jubler etter at den svarte komedien «American Beauty» i går ble nominert til åtte Oscar-statuetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen kan blant annet sope med seg priser for beste film, beste regissør og beste hovedrolleinnehavere på både manns- og kvinnesiden. Ifølge Peter Travers i Rolling Stone er det mest sannsynlig at Denzel Washington får Oscar for beste mannlige hovedrolle i «The Hurricane». Ingen svart skuespiller har fått Oscar siden Sidney Poitier fikk Oscar i 1963 for «Markens Liljer», og Denzel Washington gjør en fabelaktig rolle som den dødsdømte bokseren Hurricane.

Hollywood vil ikke tåle å overse Denzel denne gangen, mener Travers.

I tillegg kan den marihuanarøykende faren og pistolkjøpende moren i «American Beauty» opprøre amerikanerne i et valgår. Slikt er også et bakteppe når celebritetene går opp den røde løperen.

Fornærmet

Jim Carrey var dødelig fornærmet i fjor da han ikke ble nominert for «The Truman Story». Han er heller ikke i år nominert for rollen i «Man in the Moon», som er en kritikerrost film uten kommersiell appell. Carrey fikk Golden Globe for rollen, men når ikke opp til Oscar-nominasjon.

Stolt gutt

Stephen King-thrilleren «Den sjette sansen» er nominert til seks Oscar-statuetter, og pur unge Haley Joel Osment er en meget sterk kandidat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer