«American Beauty» vinner

Den respekterte finansavisen Wall Street Journal har gjort en meningsmåling blant akademiets jurymedlemmer.

Det blir trolig «American Beauty» som stikker av med den gjeveste av Oscar-prisene, prisen for beste film. Det viser en uvitenskapelig undersøkelse som avisen har fått gjort blant mer enn seks prosent av de som har stemmerett i filmakademiet under Oscarutdelingen.

Undersøkelsen viser også at det blir «close race» mellom Denzel Washington (The Hurricane) og Kevin Spacey (American Beauty) i kampen om prisen for beste skuespiller.

Tar avstand fra undersøkelsen

Presidenten i filmakademiet har forlengst tatt avstand fra Wall Street Journals spørreundersøkelse blant akademiets medlemmer. Robert Rehme kaller undersøkelsen et angrep på akademiets fortrolighet.

Sam Mendes er spørreundersøkelsens favoritt til å vinne premien som beste regissør for «American Beauty», mens Michael Caine ventes å vinne prisen for beste mannlige birolle for sin innsats i «Siderhusreglene».

Angelina Jolie ligger an til å vinne prisen for beste kvinnelige birolle for rollen i «Girl, Interrupted». Mange av de spurte forventer at Annette Bening fra «American Beauty» blir beste kvinnelige skuespiller, men de fleste av de spurte har tenkt å stemme på Hilary Swank i «Boys Don't Cry».

OSCAR NESTE: Både Kevin Spacey og Annette Bening fra «American Beauty» kan vinne Oscar, men for begge hovedrolleinnehaverne blir det hard kamp om trofeene, viser en spørreundersøkelse.