Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«America's Funniest Home Videos» overtar «Aktuelt»s sendetid kl 18

- Vet ikke om vi skal le eller gråte, sier ansatte.

OVER OG UT: Snart er det slutt på TVNorges nyhetssending «Aktuelt», og i sendetida klokka 18 kan man heller se «America's Funniest Home Videos». Foto: TVNorge
OVER OG UT: Snart er det slutt på TVNorges nyhetssending «Aktuelt», og i sendetida klokka 18 kan man heller se «America's Funniest Home Videos». Foto: TVNorge Vis mer

||| (Dagbladet.no): Moroprogrammet «America's Funniest Home Videos» (AFV) tar over sendetida til TVNorges nyhetssending «Aktuelt» klokka 18.

Det ble klart da kanalen presenterte det nye tablået som begynner 28. september.

- Slik det ser ut nå får «AFV» fast sendetid klokka 18 utover høsten, sier pressesjef Ingerid Melhus til Dagbladet.no.

- Vi har bygd om hele sendeskjemaet, og da har vi tatt programmene vi vet er populære for å sy sammen det beste mulige tablået.

Skuffende
De ansatte i «Aktuelt»-redaksjonen har via nettsamfunnet Twitter gitt klart uttrykk for at de er opprørte over at et slikt program tar over etter dem.

- Det er skuffende og det føles som et slag under beltestedet, sier krimreporter og fungerende klubbleder Olav Rønneberg til Dagbladet.no.

- Vi har prøvd å lage troverdige nyheter, og at noe slikt tar over etter oss er ganske skandaløst. Folk i redaksjonen vet ikke helt om de skal le eller gråte.

Da TVNorge annonserte at kanalen skulle slutte med nyhetssendinger, fryktet de ansatte at det ville ødelegge kanalens troverdighet. Rønneberg mener det nye tablået er et bevis på at de hadde rett.

Nye programmer
- Det ble sagt at nyhetene skal ut som en del av framtidsrettet planlegging, og vi håpet derfor at TVNorge skulle satse på noe nytt som tar opp kampen med de andre kanalene i det tidsrommet. Det gjør de altså ikke, sier Rønneberg.

TVNorge-sjef Harald Strømme mener derimot at kanalen gjør nettopp dette, og at Rønnebergs kommentarer er uttrykk for bitterhet.

- Det blir misvisende å fremstille det som at «AFV» erstatter «Aktuelt», sier Strømme.

- Et av målene var nettopp å flytte ressurser til sentral sendetid. Fire stjernes middag og Blanke ark er eksempler på programmer som blir muliggjort av frigjorte nyhetsmidler. At vi går fra  å sende en time AFV i primetime, til å sende det en halvtime på ettermiddagen kan jeg vanskelig se svekker kanalens troverdighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media