Amerika i våre hjerter

McCain-venn om politikerens smørside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barack Obama Barack Obamas politiske selvbiografi.

Audun Tjomsland «En personlig reise i AMERIKA fra Kennedy til Obama» Norsk Orion En korrespondent setter sitt bumerke. BOK: Tidligere sjefredaktør Hans Bergstrøm i Dagens Nyheter, nå bosatt i USA siden 2003, fant ingen bok om den amerikanske senatoren John McCain hos svenske bokhandlere da han besøkte gamlelandet i februar 2008. Dosenten i statsvitenskap fra universitetet i Göteborg, som har vært gjesteforsker ved de amerikanske universitetene Harvard og Stanford, fant derimot en politisk biografi om Hillary Clinton gitt ut på forlaget Historiska Media. Boka hadde svensk forfatter og Bergström tok kontakt med forlaget og forslo at han skulle lage en liknende bok om John McCain.

Venn av McCain

Forlaget takket ja og Hans Bergström brukte fire uker på boka om mannen han selv stemte på i primærvalget i Florida og som han anser å være en venn. Dette legger forfatteren ikke skjul på, og boka er preget av det positive bildet svensken, som har gjort amerikaner av seg, ville vise av den republikanske presidentkandidaten John McCain. Siden boka er skrevet i tidsrommet mai og juni i år, og har hatt siste korreksjon på slutten av juli, mangler analysen av hva finanskrisa betyr for McCain og hvorfor han valgte Sarah Palin som visepresident.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer