Amerikahyllest til Euroboys

Musikkritikeren i New York-avisa The Village Voice har gode nyheter: Norske «Euroboys».

Kritiker Lorne Behrman har tydelig kost seg med Euroboys-albumet «Long Days Flight Till' Tomorrow». Under overskriften «Her har dere rock på dop» hyller han oslobandet.

- Jeg har gode nyheter til tilhengere som mener musikk skal dreie seg om sanger - slik de var i 1968, skriver en entusiastisk Behrman.

Han mener Knut Schreiner & Co har levert ei plate som er så pop som atmosfærisk og instrumental psykedelia kan bli. Plata ble utgitt i 1999 i Norge.

Undergrunnsband

Gitarist, vokalist og frontfigur Knut Schreiner vil ikke kommentere selve anmeldelsen, men har litt å si om Euroboys i USA.

- Vi er vel tilknyttet undergrunnscenen i USA. Vi har gjort et par turneer der. Men noen storsatsing er det ikke snakk om. Vi gjør USA på egen hånd. Plateselskapet er ikke med på dette, sier han til Dagbladet.no.

Vektløs musikk

Uansett satsing eller ikke, Behrman er begeistret. Arrangementene beskrives som gyldne, med vokaleffekter Voice tror Schreiner har i bagasjen fra tida i Turboneger:

- «Long Day's Flight Till' Tomorrow» er blitt lydsporet til sene kvelder, spaserende på månen, som om du tar av. Dette er følelsen av vektløs groovy musikk.

Åpningsporet «Deliverance» sammenlignes med å venne seg til vann. Først dypper du tåa ned i, og før du vet det er du nedi til halsen.

Trendsettende

Avisen The Village Voice har base i New York, og ble starta av Dan Wolf, Ed Fancher og Norman Mailer i 1955. Avisa har tyngde i USA generelt og New York spesielt. The Voice er trendsettende på kulturfeltet.

Kanskje gjør Village Voice norske Euroboys trendy i verdensmetropolen.

MÅNEN:</B> Avisa Village Voice mener Knut Schreiner og Euroboys spiller musikk for spaserturer på månen.
UNDERGRUNN:</B> Gitarist Knut Schreiner sier til Dagbladet.no at Euroboys er tilknyttet til en undergrunnscene.
AMERIKA:</B> Euroboys får gode kritikker i avisa Village Voice.