Amerikanerne vil ha mer «Lilyhammer»

Netflix bestiller neste sesong allerede før USA-premieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har ikke bare vært enkelt for den norske komithrilleren «Lilyhammer», som egentlig skulle hatt premiere på NRK første nyttårsdag.

Slik ble det ikke, etter at NRK oppdaget at serien inneholdt elementer av produktplassering.

Nå har kanalan bedt produksjonsselskapet Rubicon om å klippe om og retusjere serien, for å fjerne disse elementene. Det kan ta tid.

- Det er et ganske omfattende arbeid. Men jeg vil tro det er i Rubicons interesse å få løst dette så fort som mulig, sier eksternsjef Petter Wallace i NRK til Aftenposten.

Før serien får norsk premiere, vil imidlertid amerikanere den 6. februar få sett hele serien i sin helhet på streamingtjenesten Netflix - som også norske brukere har tilgang til via noen omveier.

Men allerede før første sesong har hatt sin premiere, viser Netflix at de har stor tro på serien, som omhandler en amerikansk mafiafyr (spilt av Steven Van Zandt, kjent fra «Sopranos») som med vekslende hell må slå ny rot i kalde Lillehammer.

Ifølge bransjemediet Television Business International er nemlig en andresesong på trappene. Og denne gangen ønsker Netflix selv å være med på produsentsiden.

- «Lilyhammer» er strålende, mørkt fjernsyn - kjennetegnet av fantastisk historiefortelling og en hysterisk kulturkollisjon. Netflix er stolt av å distribuere den til sine abonnenter, sier Ted Sarandos i Netflix til TBI, ifølge bloggen Comoyo Filter.

Heller ikke NRK utelukker at de ønsker en andresesong av «Lilyhammer».

- Det stemmer at Netflix ønsker dette, men det er ikke noe vi har direkte kontakt med dem om. Vi har selv i vår kontrakt en opsjon på flere sesonger, noe vi egentlig har på alle våre prosjekter. Dette er helt klart noe vi vil komme tilbake til, akkurat nå har vi hatt mer enn nok med å håndtere problemene knyttet til førstesesongen, sier Peter Wallace til Dagbladet.

RETUR TIL NORGE: Den amerikanske streamingtjenesten Netflix har varslet at de ønsker å medprodusere en andresesong av komiserien «Lilyhammer». I hovedrollen finner du Stevie Van Zandt, kjent fra «Sopranos» og Bruce Springsteens E-Street Band. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN NOGIER/SCANPIX
RETUR TIL NORGE: Den amerikanske streamingtjenesten Netflix har varslet at de ønsker å medprodusere en andresesong av komiserien «Lilyhammer». I hovedrollen finner du Stevie Van Zandt, kjent fra «Sopranos» og Bruce Springsteens E-Street Band. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN NOGIER/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer