Amerikansk aften i Edinburgh

Amerikanerne, med Justin Timberlake og Beyoncé Knowles i spissen dominerte årets MTV Europe Music Awards.

Mange popstjerner som er store i Europa slår aldri igjennom i USA, men skal man dømme etter gårsdagens MTV Europe Music Awards får ikke europeerne nok av sine amerikanske idoler.

Justin Timberlake tok med seg de tunge prisene for Beste Album, Beste Pop og Beste Mannlige Artist. Den siste prisen fikk han tildelt av The Neptunes. Timberlake benyttet anledningen til å takke duoen som har produsert store deler av hans siste utgivelse «Justified».

- Jeg kan ikke tenke meg noen andre jeg heller ville stått her oppe med enn Pharell og Chad, sa han fra scenen.

Beoncé Knowles ble kveldens nest største prisgrossist da hun tok hjem prisene for Beste R&B og Beste Sang for låta «Crazy in Love».

Kelly vs Christina

Christina Aguilera og Kelly Osbourne fortsatte rivaliseringen på catwalk og scene. Det begynte med at Aguilera nektet å gå opp den røde løperen hvis Osbourne var til stede. Kelly svarte med å kalle Aguilleras musikk for «dritt», og kalte henne ei «ku». Senere ble det vist et klipp der Aguillera kastet dartpiler på et bilde av Osbourne. Da Kelly senere kom på scenen for å dele ut en pris var hun tydelig irritert. - Hvis Christina Aguilera må nedverdige seg til å kaste dartpiler på meg etter alt hun har oppnådd og alt hun har gjort, er hun en trist person, sa hun, og la til:

- Dessuten tar jeg det som et kompliment.

- Hvis du er med på leken får du tåle steken, svarte Aguillera.

Naken Travis

Senere fikk publikum oppleve litt skotsk . Da Travis fremførte sangen Beautiful Occupation inntok en gruppe nakne protestanter scenen, kun tildekket av plakater. Mot slutten av sangen forsvant plakatene også.

Christina Aguillera, som hadde 12 antrekk i løpet av kvelden benuttet anledningen til å studere de litt mindre oppkledde for å finne ut «hvem hun skulle ha med på etterfesten».

Årets vinnere: BESTE ALBUM Justin Timberlake

BESTE DANCE Punjabi MC

BESTE RnB Beyonce

BESTE ROCK The White Stripes

BESTE HIP HOP Eminem

BEST NYE ARTIST Sean Paul

BESTE VIDEO Sigur Ros

FREE YOUR MIND-PRISEN Aung San Suu Kyi

BESTE KVINNELIGE ARTIST Christina Aguilera

BESTE MANNLIGE ARTIST Justin Timberlake

BESTE GRUPPE Coldplay

BESTE POP Justin Timberlake

BESTE SANG Beyonce

BESTE NORDISKE ARTIST The Rasmus