Amerikansk bokbransje jakter på flere forelskede vampyrer

Mens stjernene strømmer til «Twilight»-filmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdens bokhyller er fulle av etterligninger. Dukker det opp en bestselger, kan du være sikker på at forlagene straks begynner å lete etter bøker i samme sjanger.

«Harry Potter»-fenomenet er et godt eksempel på det. Etter at suksessen var et faktum, dukket en rekke andre bøker om unge trollmenn, hekser og barn med magiske krefter opp på markedet.

Populær sjangerMange av dem fikk raskt merkelappen «Harry Potters arvtaker», selv om få forfattere har vært villige til å innrømme at de er inspirerte av J.K. Rowlings suksessbøker.

Men kanskje kan vi nå krone den rette arvtakeren: Stephenie Meyers storselgende vampyrserie «Twilight». Miksen av spenning, romantikk og overnaturlige elementer, myntet på ungdom, har ført til at Meyer for lengst har blitt titulert Rowlings etterfølger. Men hva er det så som skiller henne fra de andre (foruten det at hun har kommet nærmest Rowling når det gjelder salgstall)?

Jo, hun har selv fått en rekke arvtakere.

Ifølge den amerikanske avisa USA Today er paranormale historier om vampyrer, varulver og zombier det nye store innen amerikansk ungdomslitteratur. Flere nye forfattere har kastet seg på bølgen. Og flere etablerte opplever et oppsving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer