Publikumsfavoritter: Den norske komedien «Kong Curling» har vunnet publikumspris i California. Her er Atle Antonsen, Steinar Sagen og Jan Sælid i aksjon på isen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Publikumsfavoritter: Den norske komedien «Kong Curling» har vunnet publikumspris i California. Her er Atle Antonsen, Steinar Sagen og Jan Sælid i aksjon på isen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Amerikansk filmpris til «Kong Curling»

«Kong Curling» kåret til beste spillefilm under Cinquest film festival i USA. - Veldig stas, sier Atle Antonsen.

Komedien «Kong Curling», med blant andre Atle Antonsen, Kaare Conradi, Linn Skåber og Ane Dahl Torp, ble sett av 170 000 på kino i Norge og har solgt over 100 000 eksemplarer på DVD.  

Nå får filmen også anerkjennelse fra det store utland, og ble i forrige uke tildelt publikumsprisen for beste spillefilm under Cinquest film festival i USA.     

188 filmer fra 44 land deltok på festivalen, som fant sted fra 28. februar til 11. mars i Silicon Valley.  

- At folk på filmfestival i California stemmer «Kong Curling» frem som beste film er fantastisk moro, og det er en bekreftelse på at de har god humor der borte også, sier regissør Ole Endresen i en pressemelding.  

Også hovedrolleinnehaver Atle Antonsen er over utmerkelsen.  

- Å vinne publikumsprisen på en stor, amerikansk filmfestival er jo selvsagt veldig stas for oss som kommer med en liten, norsk komedie, sier Antonsen i pressemeldingen.   

Regissør Ole Endresen jobber for tiden med sin neste spillefilm, «Kongene på Bjerke», som forventes å ha premiere høsten 2013.