Amerikansk filmpris til «Vinterkyss»

Norsk Oscar-kandidat hedret.

Den norske Oscar-kandidaten «Vinterkyss» har allerede gjort seg bemerket i USA. Natt til mandag vant filmen juryens hovedpris ved det amerikanske filminstitutts filmfest.

«Vinterkyss» vant prisen etter konkurranse fra andre sterke Oscar-kandidater, ifølge Norsk Filminstitutt.

Det var produsent Christian Fredrik Martin som mottok utmerkelsen i Los Angeles.

– Jeg har sett en rekke god filmer i løpet av AFIs filmfestival. Det er derfor helt uvirkelig å vinne denne prisen, særlig med tanke på den sterke konkurransen. Jeg er veldig stolt av Sara (Johnsen, regissør, red. anm.) og skuespillerne. Det er i det hele tatt stort å se hvordan filmen har blitt mottatt av det amerikanske publikum, sier Martin på Filminstituttets hjemmeside.

– Vi lagde en film om menneskelige erfaringer, fortalt på en rå, ærlig og lite glamorøs måte. Det er ikke et vakkert eventyr, men den forteller om sorg og lidelse på en måte som alle kan forstå, sier hovedrolleinnehaver Annika Hallin.

(ANB)

PRESTISJEPRIS: Annika Hallin og Kristoffer Joner fikk i natt beskjed om at «Vinterkyss» hadde vunnet juryprisen ved det amerikanske filminstituttets filmfest.
PRESTISJEPRIS: Annika Hallin og Kristoffer Joner fikk i natt beskjed om at «Vinterkyss» hadde vunnet juryprisen ved det amerikanske filminstituttets filmfest. Vis mer